29 d’abril, 2022

VENIU A CONÈIXER EL NOU CARRIL BICI DE LA RONDA GUINARDÓ (de Vinyals a Cartagena)

El Dissabte 30 d’abril, a les 11h30 (a la Ronda Guinardó, entre Escornalbou i Vinyals) hi haurà l’acte de presentació del nou carril bici. 
Un projecte realitzat en el marc dels primers Pressupostos Participatius de la ciutat i que va tenir 1418 vots, essent el 3r més votat del nostre Districte. Era la primera vegada que es podien presentar projectes i que, si sortien amb prou vots, comptaven amb un pressupost per fer-se. En aquest cas han sigut 650.000 €.
L’antic tram era discontinu, amb trams a la vorera, en els dos sentits de circulació, per a bicicletes i amb vianants a la mateixa vorera. La coincidència amb una parada de bus augmentava els riscos. Feia temps que es reclamava que es baixés a calçada, com s’explicava en aquesta entrevista de fa tres anys:
https://beteve.cat/mobilitat/carril-bici-ronda-guinardo/
Malgrat no ser la solució que proposàvem dins el MODEL DE BARRI, saludem la iniciativa del veí que el va proposar i la gent que el va votar. Des de l’AVV vam donar els nostres punts de vista en les reunions amb els Equips tècnics que concretaven la proposta i, un cop construït el carril, continuem fent suggeriments de millora en alguns punts i fent-ne un seguiment.
 
L’altre projecte guanyador als Pressupostos participatius va ser REHABILITEM LA PART HISTÒRICA DEL PARC DEL GUINARDÓ presentat per les dues entitats que vam impulsar el MODEL DE BARRI: l’AVV Joan Maragall i la Coordinadora d’Entitats del Guinardó.
Va ser el projecte més votat al nostre Districte, amb 1597 vots, i te un pressupost de 1.600.000 €. És un dels primers parcs municipals de la ciutat, de principis del s XX (de Forestier i Rubió i Tudurí) i necessitat d'una rehabilitació dels elements històrics i de la vegetació, així com una millora de la part urbana del parc, inclosa la Font del Cuento.
Ens han presentat un primer estudi que servirà per fer l’avantprojecte. Està previst que al juliol estigui ja el projecte executiu i que al juny del 2023 puguem començar a veure resultats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada