20 de febrer, 2021

Tall TOTAL a la Ronda Guinardó des del 25 de Febrer fins a finals d'Any

Seguiment de les obres Millora de l'accessibilitat a l'estació de Maragall L4 i L5 d'FMB
El dilluns dia 15 la Gerència del Districte ens va convocar a una reunió telemàtica per fer el seguiment de les obres i les afectacions que comporta.
L'obra consisteix en adaptar a persones amb mobilitat reduïda l’intercanviador de Maragall, de les línies 4 i 5 del metro, a Barcelona, que registra més de 26.000 usuaris diaris. Com a principals actuacions inclou la instal·lació d’ascensors i escales mecàniques, la formació d’un vestíbul nou al costat Ronda Guinardó i el recrescut d’andanes.
De moment s'han fet els nous murs laterals del nou vestíbul de la Ronda i ara s'ha de buidar la Ronda per fer el pis del vestíbul i cobrir-lo després restaurant la calçada de la Ronda. Això necessita de tallar totalment la Ronda entre Rambla de la Muntanya i Segle XX el dia 25 de Febrer fins a finals d'any. Cal dir que al iniciar el buidat s'han trobat que l'execució del túnel de l'estació és diferent del que consta en el projecte i plànols de l'estació, i en comptes d'una volta entre dos murs que arriben fins a l'alçada del carrer, hi ha una volta sobre dos murs molt més baixos.
Això demana una modificació de la construcció per construir aquests dos suplements de mur fins a l'alçada del punt superior de la volta per suportar el sol del vestíbul fixats amb uns micropilons sobre el mur existent de sota la volta. Això portarà més feina i més temps d'execució i en comptes de tenir la Ronda tallada des del dia 25 de Febrer fins la propera tardor, la tindrem tallada fins l'hivern.
Tot això ho podeu veure als dibuixos que ens han passat pe entendre-ho millor. També als dibuixos podeu veure els desviaments de transit que faran durant aquest tall de la Ronda. Ho veieu en aquest enllaç:Els desviaments son:
Sentit Llobregat, (cap a Gràcia), els desviaments queden com ara; H6 des del passeig Maragall, per Avinguda Mare de Déu de Montserrat fins Periodistes, i per aquest i Anna Maria Martínez Sagi fins la Ronda. Els altres vehicles també poden anar per allà o per el carrer Agregació, des del passeig Maragall fins la plaça Guinardó i d'aquí, per Anna Maria Martínez Sagi fins la Ronda.
Sentit Besòs, (cap a Nou Barris), el transit general, des de la Ronda, per el carrer Teodor Llorente fins al passeig Maragall i per aquí fins la Ronda (carrer Ramón Albó) i els autobusos per la Ronda fins Rambla de la Muntanya i per aquest fins al passeig Maragall i per aquest fins la Ronda (carrer Ramón Albó). La parada actual de la Ronda dels H6, D50 i 117 es re ubica a Rambla de la Muntanya entre A M Martínez Sagi i Torre dels Pardals.
Això portarà canvis en els carrils de circulació de la plaça Maragall i en els temps dels semàfors a la plaça. Quan tinguem una informació més exacta us ho farem saber.
Esperem que tot vagi bé i ens hi adaptem amb pocs o cap problema.

4 comentaris:

  1. Bona feina, moltes gràcies!!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per tota la informació. Us van comentar alguna cosa sobre el gran augment de les vibracions del metro que notem als pisos de Ronda Guinardó i altres carrers?

    ResponElimina
  3. Les aceres del carrer Segle XX amb tantes obres estan triturades. Espero que entrin en el plan de millora

    ResponElimina
  4. Hola, sobre les vibracions a ronda Guinardó b maragall hi ha informació?

    ResponElimina