12 de febrer, 2021

LES ENTITATS DEL BARRI ENS REUNIM AMB ELS TINENTS D'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT.

DIMECRES 10 DE FEBRER ENS HEM REUNIT AMB ELS RESPONSABLES DE DRETS SOCIALS I ELS DE SEGURETAT I PREVENCIÓ DE L’AJUNTAMENT I DELS MOSSOS D’ESQUADRA.
Dilluns 8, les entitats que hem liderat les concentracions davant el Bazar per la desgraciada mort del veí i comerciant Weimin Sun vam enviar un comunicat (veure entrada anterior al nostre blog) al Districte amb reivindicacions per a la millora de la seguretat i la convivència. Allà demanàvem una reunió urgent amb els responsables de Drets Socials i els de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament i els responsables dels Mossos d’Esquadra.
Dimecres 10 de febrer hem tingut les primeres reunions: al matí amb el responsable de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament, Sr. Albert Batlle i a la tarda amb la responsable de Drets Socials, Sra. Laura Pérez.

REUNIÓ AL MATÍ ON LINE AMB RESPONSABLES DE PREVENCIÓ I SEGURETAT DE L’AJUNTAMENT. 10.2.2021
Han participat el Cinquè Tinent d’Alcaldia, Sr. Albert Batlle, responsable de l’Àrea de Prevenció i seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, les diferents entitats, la Regidora i els responsables del Districte, i els comandaments de GU i de Mossos.
S’han repassat diferents aspectes per la millora de la seguretat al barri.
- S’ha constatat un augment de robatoris i furts els darrers mesos, tant a botigues com a la sortida de les escoles i instituts. Necessitem veure pel carrer més presència de Policia de Barri, que tingui un efecte dissuasiu.
- Cal tenir detectats els punts de places i equipaments amb reiterats comportaments vandàlics. Treballar paral·lelament el tema policial i el social, amb equips d’intervenció en  prevenció.
- Millorar espais amb enllumenat insuficient.
- Millorar punts per fer denúncies, sobretot per la gent gran per la dificultat de desplaçar-se fins a Comissaria.
- Cal una actuació judicial ràpida i incidir en la llei per gestionar millor la multireincidència en casos de furts.
El Tinent d’alcalde i dels comandaments policials han explicat que la presencia de més GU i d’Agents Cívics al carrer s’està potenciant amb nous efectius i en breu es podrà veure la millora. Ens demanen que comuniquem qualsevol incident al Policia de barri. (932 562 400/ 677 406 285 policiadebarri.horta@bcn.cat). Tant l’Ajuntament com Mossos tenen equips de prevenció: Policia de proximitat de la GU, Mediació de Mossos, Gestió de conflictes, Educadors de carrer...
Remarquen que és important fer les denúncies, per que els Mossos puguin investigar el modus operandi i detectin els punts calents. Són conscients que a vegades no es fan les denúncies pel temps i desplaçament que comporta i, en el cas de la gent gran, per la dificultat de desplaçar-se. Ens recomanen que truquem al 112, que fem la denúncia per internet dels delictes lleus i que es pot demanar cita prèvia a   https://mossos.gencat.cat/ca/temes/denuncies/index.html
En els cassos de violència domèstica, de violència de gènere, i els delictes contra la llibertat sexual no cal cita prèvia.
També es pot fer la denúncia al mateix comerç i sempre cal informar a la policia del fet, encara que aquest no s'hagi consumat. D'aquesta manera es poden evitar altres delictes.
El Districte ha manifestat el compromís de treballar els temes que figuren a l’escrit i que requereixen d’un treball conjunt amb els col·lectius del barri per anar trobant solucions al respecte, com per exemple els llocs amb enllumenat insuficient. Prenent nota dels punts calents detectats pel veïnat.

REUNIÓ A LA TARDA AMB RESPONSABLES DE DRETS SOCIALS DE L’AJUNTAMENT. Al Mas Guinardó, 10.2.2021.
Han vingut la Sra. Laura Pérez, Quarta Tinenta d'Alcaldia, Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, en Pablo Castaño, cap de Gabinet, la Marina Mañas, de Gestió de Conflictes, en Pau González de Participació i la Maria Luisa D'Addabbo, Consellera d’acció Social del Districte.
Han participat les entitats: Coordinadora d’entitats, l’Eix Maragall, l'Ass de Comerciants M D Montserrat, l’AVV Joan Maragall i el Vicepresident del Consell de Barri.
Els hi hem explicat la situació i les demandes recollides al nostre comunicat, les mesures que havíem demanat a la reunió del matí amb el Tinent d’alcalde de Seguretat i ens han dit que treballaran de forma paral·lela i coordinada. Posaran en marxa els seus equips de prevenció i de mediació no policials a treballar al barri, per detectar els punts calents i intervenir-hi. Mentrestant, estarem en contacte amb el Districte. Quan hi hagi informació es posaran en contacte amb les entitats per treballar conjuntament, si cal, i col·laborar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada