27 de febrer, 2021

DESPERFECTES A L’ESPAI URBÀ? NOTIFICA-HO A L’AJUNTAMENT.

Sovint ens adonem de desperfectes als nostres carrers. Us animem a notificar-ho a l'Ajuntament.
A més a més del telèfon del civisme 900 226 226, pel que podem trucar a l’Ajuntament de Barcelona i indicar allò que entenem que s’ha malmès, deteriorat o pot significar un perill per a la ciutadania, hi ha una forma ràpida d’accedir-hi a través de l'ordinador en l’adreça: https://atencioenlinia.ajuntament.barcelona.cat on escrivint una paraula o petit text i enviar, ens obre algunes opcions on escriure.
Si es un arranjament millor entrar a:
Manteniment de l'espai urbà
https://atencioenlinia.ajuntament.barcelona.cat/fitxa/resultat-busqueda?area=1
De les múltiples apartats: Arbrat, Ascensors urbans, Bancs, Baranes, Calçada...
seleccioneu el que correspongui, per exemple:
Manteniment de l'espai urbà > Voreres > Vorera disconforme manteniment
https://atencioenlinia.ajuntament.barcelona.cat/fitxa/alta?detail=3612
S’ha d’omplir la informació que es demana, de qui escriu, dels desperfectes observats, el lloc. Es poden incloure arxius de fotos fetes amb el mòbil.
Un cop acabat d’omplir les dades el sistema et confirma que s’ha completat i et facilita un codi, per tal de poder-ne fer el seguiment.

Però ara per accedir els serveis de l’Ajuntament, també tenim una aplicació per la telefonia mòbil que aplega totes les APP municipals i es diu “Barcelona a la butxaca
Al menú tres ratlletes al angle superior esquerra, desplega les opcions, la de “Incidències a la via pública” automàticament geo-localitza el lloc.
Requereix identificar-se amb les dades personals i demana per quin mitjà es vol rebre la resposta de l’actuació. A les múltiples opcions que ofereix el desplegable s’afegeix la possibilitat d’incloure directament fins a tres fotos.
Veureu també que podeu fer tràmits com podrien ser: demanar cita prèvia, volants de residència del padró o pagament de tributs municipals entre d’altres.

1 comentari:

  1. Gràcies Jordi Carrió per recollir i ampliar les diverses opcions d'accés a comunicar-nos amb l'ajuntament !

    ResponElimina