08 de febrer, 2021

PER LA MILLORA DE LA SEGURETAT I CONVIVÈNCIA AL BARRI.

L’endemà del brutal assassinat del nostre veí Weimin Sun les entitats del barri: Coordinadora d’Entitats del Guinardó, AVV Joan Maragall del Guinardó, l’Associació de Comerciants de la M.D.Montserrat i l’Eix Maragall, vam demanar una reunió urgent a la Regidora del Districte.La mateixa tarda ens vam reunir amb ella, els membres de govern, l’intendent de la Guàrdia Urbana del Dte i l’Inspector de Mossos d’H-G.
Allà vam manifestar la nostra preocupació per la seguretat i la convivència al barri. Tant Guàrdia Urbana com Mossos ens van explicar els dispositius i actuacions que duen a terme amb els dispositius que tenen. S’incorporaran nous agents de la GU i demanen que fem denúncies quan s’hagi produït un fet delictiu, perquè així detecten els punts calents al barri i poden actuar de manera preventiva. La policia comunitària fa reunions periòdiques amb les entitats per detectar problemes i actuar preventivament i existeix la figura del Policia de barri (932 562 400/ 677 406 285 policiadebarri.horta@bcn.cat).
LES ENTITATS PENSEM QUE ELS PROBLEMES DE SEGURETAT I CONVIVÈNCIA S’HAN D’ABORDAR DE MANERA INTEGRAL DES DE DIFERENTS ÀMBITS: PREVENCIÓ, ACCIÓ POLICIAL I JUDICIAL.
PREVENCIÓ:

Considerem la prevenció clau per a no arribar a situacions extremes.
-Reclamem l’actuació del Servei de Gestió de Conflictes de l’Ajuntament en determinats llocs del barri.
-Reclamem l’increment dels Educadors de carrer, de l’abordatge del preocupant grau d’atur juvenil de manera integral, així com un increment en Serveis Socials.
-Revisar algunes zones amb il·luminació insuficient.
ACCIÓ POLICIAL:

Constatem la manca d’efectius, tant de GU com de Mossos.
-Reclamem a l’Ajuntament més presència d’Agents de proximitat de la GU al carrer, donat que una de les seves funcions és la seguretat pública i ciutadana, a més del trànsit.
-Reclamem a la Generalitat més dotació d’efectius de Mossos, històricament deficient a la ciutat de Barcelona, donat que una de les seves funcions és la seguretat ciutadana, l’ordre públic i la prevenció de les situacions de risc per a les persones i els bens.
ACCIÓ JUDICIAL:
Constatem ineficàcia i la lentitud de la justícia.
-Reclamem una reforma legislativa que permeti actuar més eficaçment contra la multireincidència i no faci poc eficient l‘actuació policial que ens consta s’està duent al barri.
-Una actuació judicial ràpida, que no dilati en el temps, creant indefensió en les víctimes i sensació d’impunitat.
EXIGIM:
Una reunió amb la màxim responsable de Drets Socials i l’Institut de Serveis Socials, el màxim responsable de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament i el màxim responsable dels Mossos d’Esquadra.
ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS M.D. DE MONTSERRAT I ENTORNS, AVV JOAN MARAGALL DEL GUINARDÓ, COORDINADORA D’ENTITATS DEL GUINARDÓ I EIX MARAGALL.                                        8 de febrer 2021
Podem veure un vídeo de les mostres de suport i condol en aquest enllaç:

4 comentaris:

  1. Espero que facin alguna cosa i que hi hagi més que paraules.

    ResponElimina
  2. Mentre no canviï l’equip municipal no espero res.

    ResponElimina
  3. Davant aquest fet tan trist, lamentable i rebutjable, el risc és caure en el tancament i la por o en qualsevol mena d’inculpació gratuita o revenja. Res justifica l’ocorrregut. Si, posa en evidència que més enllà d’una seguretat ciutadana raonable, ens cal a tothom posar-nos les piles per conèixer i reconèixer la greu crisis que ens colpeja i colpejarà més encara. Cal identificar les causes entre profundes per abordar-les i les seves consequències, d’altres a un abast més proper de convivencia ens cal serenor. Tothom ha de de moure’s des d’on està per refusar allò que pot ser tóxic i que dona pas a la desconfianza, ens cal entrar per la via del coneixement mutu vers un veinatge acollidor.
    Això em permet dir que cal obrir una Taula per la Convivencia al Guinardó, i que des del grup impulsor oferim aquesta oportunitat amb més raóque mai. Josep Busquets

    ResponElimina