22 de maig, 2020

RADARS FA UNA CRIDA AL VOLUNTARIAT!


AMB L'EMERGÈNCIA SANITÀRIA AUGMENTA ENCARA MÉS LA SOLITUD DE LES PERSONES GRANS I DIFICULTA LA SOCIALITZACIÓ DE LES QUE JA EREN ACTIVES.

Dimarts 19 de maig ens vam reunir, via zoom, la Taula de Radars Guinardó – Baix Guinardó. Aquests mesos de confinament s'han fet trucades a les persones usuàries, aprofitant recollir informació sobre la seva situació i necessitats. Davant la nova realitat cal ampliar la xarxa d'usuaris i de voluntaris.
L'equip de voluntàries expliquen la seva experiència, molt positiva i que els avis ara ja estan una mica més animats pel fet de que ja poden sortir. Comenten que tenen moltes ganes de fer torbades ni que soguin petites, per veure's amb els usuaris, que la tasca de Radars la fan encantats perquè ells també reben molt. 
Des del CASAL de Gent Gran del Baix Guinardó han estat trucant a tots els usuaris per veure com estaven. Han fet unes 600 trucades i els que han vist que calia seguiment els han trucat més d'un cop. Pregunten quines serien les persones per prioritzar a Radars ja que  tenen un recull de dades.
Han estrenat un canal de youtube on pengen de moment contingut gratuït i que en algun moment es pot difondre Radars. Tant des del Casal com des del Centre Cívic Guinardó s'estan plantejant com es reorienten les activitats perquè siguin espais segurs per aquesta franja d'edat ja que el no poder-se socialitzar en aquests espais amb les activitats habituals pot augmentar l'aïllament i la solitud de la gent gran. 
Els dos equipaments estan pendents de rebre instruccions sobre les condicions i fases de reobertura. S'exposa la possibilitat de poder fer en el Centre Cívic un curset per voluntaris i usuaris de aprendre a fer videotrucades / zoom / jitsi... ja que milloraria el contacte entre els usuaris que tenen accés a les xarxes.
La setmana que ve s'obrirà un segon centre de Serveis Socials en el districte, el de Baix Guinardó/Can Baró, així ara hi haurà dos centre oberts per fer tasca presencial. I l'Associació GRESOL s'està ocupant de gestionar ajuts per gent que necessita aliments.
Es demana que les entitat facin difusió per les xarxes socials del cartell de crida de voluntariat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada