05 d’abril, 2023

Consell de Salut del 20 de Març de 2023

El dia 20 de març vàrem poder gaudir de l'últim Consell de Salut del districte Horta-Guinardó, amb la consellera de Salut d'Horta-Guinardó, María Luisa d'Addabbo.
Vàrem poder veure i escoltar la presentació del balanç dels projectes de Salut durant aquest mandat, deu n'hi do les coses que han hagut d'endegar-se amb l'aparició de la pandèmia.

Vàrem saber del funcionament de l’ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva)
de Sant Rafael amb el nivell de competències de cada professional. També de la cartera de serveis de cada ASSIR.
Ens van explicar l'estratègia en Salut Sexual Ajuntament de Barcelona que incideix també al nostre barri. Una feina molt important a desenvolupar no sols entre el jovent i edat adulta.
Van participar persones fent esment de la sexualitat a l'edat madura i la vellesa. Punts de vista per tenir molt en compte.
Dins l’àmbit escolar la campanya “Parlem-ne, no et tallis”, així com la campanya per prevenir i detectar les ITS (infeccions de transmissió sexual) tan ben adaptades a les situacions.
Els avenços en l'autotest del VPH (virus del papil·loma humà) ja en pràctica en algun districte. No trigarà a fer-se més extensiu.
Vam tenir una explicació detallada de l’eina-web i la seva evolució ara dita: Cerca Salut Barcelona que ens mostra el Mapa d’Actius.
Una presentació que ens va enriquir molt, de l'associació AFIBROCAT, on ens van mostrar un vídeo de persones amb fibromiàlgia o amb fatiga crònica, testimoniant la dificultat d'arribar a poder fer una vida normal o ser més visibles a la societat.
Properament, tindrem el nou reglament del Consell de Salut, ja treballat i elaborat, l’anterior era molt antic.
El torn de paraules va deixar palès que tenim molta feina al davant!
Ara amb la vista de les municipals a sobre encara no podem saber la data del pròxim consell ni com ho enfilarem.
Reporta, Teresa Rodríguez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada