21 de març, 2019

Manifestació d'Unitat contra el Feixisme i Racisme de Catalunya a Barcelona el proper dissabte 23 de març a les 17h

Unitat contra el Feixisme i Racisme de Catalunya convoca una manifestació contra el racisme i l’extrema dreta a Barcelona el proper dissabte 23 de març a les 17h

Avui s’ha celebrat una roda de premsa per presentar una important mobilització a Barcelona contra el racisme i l’extrema dreta.

En David Karvala, un dels portaveus de la plataforma unitària, ha començat l’acte parlant de l’atemptat terrorista i feixista de Nova Zelanda, que fins ara ha cobrat 50 morts. “Aquest atemptat només s’entén en el context de la islamofòbia dins la societat” ha argumentat. Ha assenyalat el paper de diversos polítics i mitjans de comunicació en fomentar aquesta islamofòbia. UCFR ha anunciat que durant la protesta de dissabte hi haurà un minut de silenci per les víctimes de l’atemptat.

També s’ha referit a l’augment dels assassinats masclistes i d’agressions LGBTI-fòbiques a l’Estat espanyol, en un moment en què es vol limitar els drets de les dones i les persones LGTBI. D’altra banda, ha criticat diferents mostres de racisme a la societat actual, com la recent onada d’atacs a centres que alberguen MENAs, i la impunitat dels atacants: “segons sapiguem, no hi ha hagut cap detenció en connexió amb aquests atacs”.

El portaveu ha contrastat aquesta falta d’actuació policial amb la seva actuació en un altre context. Ha denunciat que “la policia reprimeix les persones que protesten contra l’extrema dreta”.

UCFR ha aprofitat la presència a la roda de premsa d’una destacada representació dels sindicats, partits i moltes altres entitats per demanar que “mobilitzin la seva gent”. També ha fet una crida perquè els mitjans difonguin iniciatives com aquesta, que defensin la democràcia, i que deixin de fer d’altaveu per a l’extrema dreta.

En definitiva, s’ha demanat que una ciutat com Barcelona —de fet, el conjunt del poble de Catalunya— que ha omplert els carrers per diferents causes, ara surti massivament al carrer contra l’extrema dreta. “La gran majoria de la societat patiria amb la pujada al poder de l’extrema dreta. Ens hi hem d’unir en contra ara, abans que sigui tard.”

A l'Associació de veïns i veïnes Joan Maragall del Guinardó, creiem que no hem de tenir els partits d'extrema dreta, en pantalla contínuament. Volem rebutjar tot el feixisme i l'extrema dreta sense fer publicitat dels seus partits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada