13 de novembre, 2023

EL SÍNDIC DE GREUGES DE BARCELONA VISITA EL GUINARDÓ

Dijous 9 de novembre l’AVV vam acompanyar en David Bondia i el seu equip en un recorregut pel barri. Tenia interès en conèixer les principals inquietuds, reivindicacions i projectes que estan en marxa.

Vam començar l’itinerari per la Torre Garcini on s’ha de fer la rehabilitació perquè esdevingui un Casal de gent gran. Al Passatge Llívia vam explicar el projecte de pacificació, la necessitat d’un impuls comercial i la problemàtica de locals buits. Vam ensenyar-li els equipaments de l’illa del Mercat i vam comentar la demanda de la Comunitat energètica del Guinardó de la cessió de coberta municipal del Casal de joves Girapells i que està estudiant Patrimoni.
Vam comentar les deficiències circulatòries que causa la posada en marxa el Carril bici Maragall i les millores que proposem. També la demanda d’allargar-lo fins Horta, així com acabar de baixar a calçada el carril bici de la Ronda. Aquestes actuacions han d’anar acompanyades d’una oferta més gran de places de pàrquing subterrànies que es poden fer a la Plaça Ramona Fossas i als antics Laboratoris Esteve. Vam visitar la Plaça Catalana i el C/Amílcar, on s’ha fet una petita intervenció a un tram de vorera que permetrà soterrar pals en el futur, però demanem intervencions integrals als carrers per eixamplar algunes voreres, treure’n obstacles i augmentar l’arbrat. També la nostra proposta d’allargar el 39 pel C/ Amílcar fins el Pg Maragall perquè el seu retorn per M D de Montserrat reforci el D40 . Així com altres millores que proposem a l’actual xarxa de bus i canvis de parades del bus de barri.
Vam parlar dels ascensors i escales mecàniques que demanem, així com de la marxa de les obres d’adaptació de l’Estació Maragall i les de la Línia 9 del Metro, ambdues fetes per la Generalitat.
Vam visitar les obres que han començat al Parc del Guinardó per a la rehabilitació de la part històrica i la Font del Cuento i vam comentar l’acabament de les obres de la Residència municipal de gent gran del Parc del Guinardó. Vam parlar la licitació del bar del Mas Guinardó i de l’irregular activitat del Bar de la petanca. Vam parlar de neteja, de projectes comunitaris al barri... de la Taula de convivència... del Pacte per un Model de barri aprovat el 2018...
Sobretot, vam explicar en quin punt es trobava cada projecte i que treballarem conjuntament amb altres entitats per decidir quines són les nostres prioritats per aquest mandat per adreçar-les al Govern del districte.
A mig matí, van continuar la visita al Mas amb la Coordinadora d’Entitats que els van acompanyar als equipaments de l’Illa del Torrent de Melis, els Horts comunitaris de Pla i Armengol i al Martinenc.
Un matí productiu on van demostrar un coneixement i un interès pel barri, necessaris per posar en context les demandes i queixes que li puguin arribar. Faran un informe que ens faran arribar a l’AVV i al Regidor del Districte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada