22 de novembre, 2023

DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES. 25 de novembre del 2023

Al districte d’Horta-Guinardó, equipaments i associacions han programat diferents activitats com ara: tallers d’autodefensa, xerrades sobre feminisme o exposicions.

L’acte central tindrà lloc, un any més, al jardí de la Biblioteca Horta–Can Mariner, el divendres 24 de novembre, a les 17.45 hores.

Novembre Feminista ha convocat una manifestació el 25 de novembre del 2023 a Barcelona. L’entitat fa una crida a participar en la protesta per denunciar les violències masclistes i reivindicar la força de les dones, les lesbianes i les trans. A més, les organitzadores conviden a una revolta permanent per desmuntar el sistema heteropatriarcal, capitalista i racista.


Més informació a https://beteve.cat/societat/manifestacio-25-novembre-barcelona-2023/

Podeu llegir el Manifest a: https://beteve.cat/societat/manifest-25-novembre-manifestacio/  

El manifest exigeix polítiques públiques i recursos en el sistema de protecció i recuperació davant les violències masclistes a totes les administracions, és a dir, ajuntaments, Generalitat i Govern espanyol. També a la resta d’àmbits de l’administració, sobretot a l’educació, la salut i la justícia.

També demanen protocols i circuits que tinguin en compte la diversitat i que “les violències masclistes colpegen de manera diferent”. En aquest àmbit posen el focus en les dones i persones migrades i racialitzades, refugiades, amb diversitat funcional, que exerceixen la prostitució, en situació de precarietat i pobresa i les que viuen al carrer.

 TELÈFON VIOLÈNCIA DE GÈNERE  900 900 120

Gratuït i confidencial per denunciar un cas de violència contra les dones. La Generalitat ha habilitat un telèfon amb atenció 24 hores i en 124 idiomes. Els professionals d’aquest servei entre els quals hi ha advocats i psicòlegs, t’oferiran informació sobre la violència contra les dones i t’assessoraran sobre tot el que pots fer davant d’aquesta situació. També pots contactar-hi a través del correu electrònic 900900120@gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada