12 de setembre, 2022

SABIES QUE... EXISTEIX UN GRUP D’HOMES QUE PARTICIPA AL PROJECTE RESPOSTES A LES CRISI?

 

Les persones que hi hem participat, us expliquem que és un projecte grupal que neix al 2008 arrel la crisi econòmica que va deixar a l´atur a milers de persones. Va sorgir a partir del significatiu augment de demandes reiterades d´atenció individual al districte fruit de diferents problemàtiques derivades de l´atur... en especial, per part d´un perfil en concret: homes amb càrregues familiars, aturats i de mitjana edat.

Aquesta situació pot provocar sentiments de soledat, d´impotència i frustració, inclosa la sensació d’inutilitat per a molts de nosaltres que, juntament amb les dificultats d´inserció laboral, ha donat lloc a que moltes famílies haguem d’afrontar un futur incert. La finalitat del grup és compartir amb la resta dels homes, que estem passant per situacions similars, empoderar-nos, aprofitar la crisis com a una oportunitat de canvi. Tot evitant problemes i/o dificultats colaterals com toxicomanies, violències intrafamiliars, depressions, manca de pagaments...entre d´altres.

Recollim la valoració que vàrem fer els propis participants en aquest gràfic:

El grup ha estat conduït per 2 Treballadores socials i una psicòloga dels CSS del districte d'Horta Guinardó, durant 12-15 sessions abordem aspectes com la parentalitat, les relacions de parella, l´autoconcepte,  la inserció laboral, la ocupabilitat del temps, principalment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada