17 de febrer, 2022

La Favb reclama set mesures immediates per millorar l’Atenció Primària a Barcelona

Es van presentar en roda de premsa dimecres 16, amb l’assistència de diverses AVV.
“Volem una sanitat pública i de qualitat, per això no permetrem que continuï el desmantellament i la pèrdua de prestigi del sistema sanitari públic del què som titulars.
La pandèmia ha demostrat la necessitat d’un sistema sanitari fort, proper i al servei de la comunitat. Esperàvem un compromís efectiu dels responsables que aparentment es mostraven disposats a reforçar el sistema, “preocupats” pel deteriorament que detectaven. No ha estat així, la nova normalitat no preveu millorar res. La nova normalitat promou la desmotivació creixent dels professionals, un creixement molt important de les assegurances privades i que els usuaris abandonem la lluita, podríem dir quasi ancestral, per un sistema públic de salut de qualitat al què tenim dret i que no permetrem ens robin.
Els veïns i veïnes de Barcelona no ens quedarem com a espectadors davant l’enèsim intent de desmantellar el sistema sanitari públic. No consentirem que el responsable de Salut admeti que hi ha hagut un augment de l’assegurament privat, passant d’un 25% al 32% en els últims quatre anys a Catalunya, i no posi els mitjans necessaris per garantir que la població sigui atesa com es mereix, com és la seva obligació.
Davant dels problemes més greus detectats a l’Atenció Primària, exigim set mesures concretes que haurien de dur-se a terme de forma immediata:
*Augment del pressupost
*Increment de les plantilles
*Millora de l'accessibilitat i presencialitat als centres
*Ús racional de les noves tecnologies
*Garantir uns espais físics adequats per als centres
*Acabar amb la fragmentació i la disgregació de serveis
*Creació de Consells de participació a tots els centres

És inajornable la creació de Consells de participació en tots els centres de salut per incidir i col·laborar en la millora del seu funcionament. L'Administració està negant als usuaris el dret a la participació en la governança dels centres.
Fem de nou una crida als veïns i veïnes de la ciutat per no permetre als teòrics gestors públics que fomentin empreses privades i per defensar un sistema públic de salut que ha de continuar servint per millorar la vida de les persones.
Comissió de Salut de la Favb”
Podeu llegir el comunicat sencer i la concreció de les 7 mesures a:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada