02 de desembre, 2021

Seguiment de les obres a l'estació del Metro Maragall

El dimarts 30 hem fet una reunió informativa de seguiment de les obres a l'estació i hi ha una mica de tot.
Les obres del nou vestíbul, a la Ronda, van segons previsió. Sembla que el 20 de Desembre podran obrir dos carrils de circulació a la Ronda, sentit Besòs i treure els desviaments per Teodor Llorente i Rambla de la Muntanya. Bona notícia.

El mes de Febrer preveuen poder posar en servei aquest vestíbul i al cap de pocs dies tancar el vestíbul de Ramón Albó. Continuaran els treballs al corredor de intercanvi i mantenen només dos carrils a la Ronda.
A l'estiu de 2022 preveuen obrir els 4 carrils a la Ronda i recuperar la circulació.
Però, al vestíbul de Ramón Albó, han sortit imprevistos. Per poder fer el nou pas de intercanvi, han de travessar un mur de l'estació i, contra la previsió, han de posar uns reforços al llinda de l'obertura que no estaven previstos per la informació que tenien. Això portarà retard d'execució.
També s'han trobat que el cablejat del quadre de comandament que hi ha i que controla la circulació dels trens, passa per dintre una escala mecànica, que s'ha de treure i fa unes voltes internes no documentades i ara al treure l'escala s'ha de fer nou aquest cablejat. També endarrerirà l'obra.
Al excavar al costat de l'escala actual per fer el forat per el nou ascensor que baixa a l'andana, s'han trobat amb un regruix de la paret, a la part dels fonaments, que no era als plànols i s'ha de rebaixar, sense debilitar la construcció, a làmines primes i serà una feina laboriosa i també endarrerirà l'obra. pensem que totes aquestes feines s'han de fer quan no circulen els trens i hi ha poc temps d'intervenció cada dia.
Per tot això pensen que no podran acabar l'obra abans de la Mercè del 2022, anant tot bé.
Un representant dels veïns de Torre Llobeta, dels quinze, ha reclamat que també adaptin aquell accés i li han dit que han recollit la demanda, feta a l'anterior reunió, s'ha traslladat a l'Ajuntament i a la Generalitat i s'està fent un projecte executiu nou, que posa una escala mecànica per pujar del vestíbul al carrer, i es substitueix la escala de pujada de la andana al vestíbul, per dues mes estretes una de pujada i l'altre de baixada, (com l'estació de Marina de la L1) però que s'haurà de pressupostar en un nou expedient ja que aquest està tancat. El tindran el primer trimestre de l'any que ve.
Hem demanat que restaurin la rambla de la Muntanya, un cop acabat el desviament del trànsit i controlar ara millor el pas de bicicletes i patinets per els passos, al costat de l'obra per la Ronda.
I, no havent-hi més informació ni preguntes ho hem deixat aquí.
Si voleu veure imatges de l'estat de les obres, els plànols i les afectacions previstes, podeu clicar l'enllaç: Obres Metro Maragall 11-2021

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada