06 de juny, 2024

PER UN GUINARDÓ SENSE VIOLÈNCIES MASCLISTES.

LES GUINEUS, Assemblea feminista, va cridar a manifestar-nos el 5 de juny.
Molts veïns i veïnes vam acudir a la concentració de rebuig del feminicidi. Aquest és el comunicat que van llegir Les Guineus:
“Avui ens veiem obligades a concentrar-nos de nou per a denunciar un nou cas d'assassinat masclista.
La matinada del diumenge un home va llançar a la seva parella per la finestra, esdevenint la tretzena dona assassinada a Catalunya sota la violència masclista.
Cada nom, cada dada, és un record angoixant d'una vida truncada, d'un futur robat. I més encara: cada nom és una crida a enfrontar una societat que encara no ha eradicat la violència de gènere.
Davant d'això, no ens quedarem callades. No ens quedarem callades davant un sistema patriarcal que sota la seva quotidianitat ens oprimeix, ens traumatitza, ens estigmatitza, ens instrumentalitza i ens assassina.
Fem una crida a les dones d'arreu a organitzar-se, i a tota la societat a reflexionar i passar a l'acció. La lluita feminista és la veu de les que ja no hi són, i el camí de les que venen a canviar-ho tot per evitar lamentar cap altra mort per violència masclista. És en la lluita feminista que hem aconseguit visibilitzar la violència sistemàtica i transversal que patim. Hem aconseguit mobilitzar i organitzar a la població en aquesta lluita conjunta, en aquesta denúncia col·lectiva que les dones són assassinades pel simple fet de ser-ho, i perquè hi ha un sistema d'opressió estructural que es filtra en tots i cadascun dels espais que habitem.
Perquè ens volem vives, perquè volem construir un present i un futur on totes les dones puguin viure lliures de por, opressió i control.
Estem aquí, un dia més, ja que estem fartes de la violència exercida per part del sistema heteropatriarcal, que no només ens assassina, sinó que vertebra unes institucions completament incapaces de protegir-nos.
Exigim justícia, però també exigim un canvi profund en les estructures que perpetren aquestes violències.
Ens volen callades i ens trobaran, sempre juntes i organitzades
Si ens toquen a una, ens toquen a totes
Per la Nastia, per totes
Visca visca visca, la lluita feminista”
El jutjat de violència sobre la dona número 4 de Barcelona, ​​en funcions de guàrdia, ha comunicat l'ordre després d'haver finalitzat totes les diligències de la causa, segons ha explicat aquest dimecres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat i a través de les xarxes socials: https://www.ccma.cat/324/preso-provisional-per-al-detingut-per-la-mort-duna-dona-al-guinardo-de-barcelona/noticia/3296769/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada