18 de març, 2023

LES PENSIONS PÚBLIQUES SÓN SOSTENIBLES! NO A LA PRIVATITZACIÓ. Xerrada dissabte 25 de març a les 11 h. Al Mercat de Pagès de la Plaça Maragall

Defensem el Sistema Públic de Pensions perquè és un dret social, recollit a la Carta Social Europea i la Constitució que a l'article 15 estableix: “Els poders públics garantiran, mitjançant pensions adients i periòdicament actualitzades, la suficiència econòmica a la ciutadania durant la tercera edat”.
Les pensions privades poden ser molt favorables al capital financer perquè proporcionen fluxos regulars i abundants recursos econòmics al capital privat per a obtenir grans beneficis a través de fons d'inversió que juguen en el mercat borsari.
En canvi, els sistemes públics de pensions són de repartiment i no permet el benefici privat. Per aconseguir tòrcer el braç al sistema públic intenten que no hi hagi pensions públiques decents i atemoreixen la gent dient que no hi ha diners per a les pensions.
Per aquest motiu, s'ha exigit un auditoria de la Seguretat Social que ha de demostrar que les pensions públiques són sostenibles ara i sempre.

Per parlar sobre aquesta campanya, la Marea Pensionista i l’AVV t'esperem dissabte 25 de març a la Plaça Maragall.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada