12 de gener, 2023

JA ESTÀ REDACTAT EL PROJECTE EXECUTIU PER A LA REHABILITACIÓ DE LA PART HISTÒRICA DEL PARC DEL GUINARDÓ.

Va ser el projecte més votat al nostre Districte amb 1597 vots al juny del 2021, dins els 1rs PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS de la ciutat. Amb un import de 1.600.000 €, el vam presentar les dues entitats que vam impulsar el Pacte per un Model de barri: l’AVV Joan Maragall i la Coordinadora d’Entitats del Guinardó.
Uns dels primers parcs municipals de la ciutat, de principis del sXX (Forestier i Rubió i Tudurí) necessitava una rehabilitació dels elements històrics i de vegetació, així com una millora de la part urbana del parc, inclosa la Font del Cuento.
Des de l‘octubre del 2021 fins el desembre del 2022 hem fet quatre Comissions de seguiment amb el Districte i els tècnics. Ens van anar presentant els estudis preliminars i vam poder dir la nostra opinió en la concreció del projecte. El passat 13 de desembre ens van presentar el Projecte executiu. Està prevista la licitació de febrer a març del 2023, l’inici d’obres al juny del 2023 i l’acabament al desembre del 2024.
Al tractar-se d’un parc històric les obres s’han de fer respectant els elements originals d’acord amb les directrius de Patrimoni, Paisatge urbà, Parcs i jardins, xarxa distribució d’aigua i clavegueram entre d’altres. Per aquest motiu, duraran un any i mig.
Nosaltres volíem que s’intervingués en tota la zona compresa entre la bassa i la Plaça del Nen de la Rutlla. Però ens van dir que els arranjaments de la zona que no està compresa en aquest projecte l’haurà de fer Parc i Jardins més endavant.
Hi ha tres àmbits d’actuació:
    - Part històrica del Parc: els jardins en terrassa que envolten la bassa, els canals i estanyols per on corre l’aigua, amb elements que respectin la construcció en pedra. Assegurar l’accés als diferents nivells amb camins, per garantir l’accessibilitat on actualment només es pot accedir per escales. Reposició dels elements vegetals seguint la filosofia del projecte original.
Degut a la forta pendent i erosió, es faran unes actuacions prèvies, fora de l’àmbit, per a protegir la part històrica de les escorrenties.
    - L’espai històric de la Font del Cuento que forma part de la memòria del veïnat. Hi tornarà a rajar aigua que serà de la xarxa, encara que haurà de dir “no potable” per respectar l’alçada original del broc. També es farà una adequació de l’entorn, tot recuperant les escales que ja existien a la part posterior.
    - A la part urbana, es traslladaran els jocs infantils de la plaça del Nen de la Rutlla al replans superiors del carrer Grècia, per a que no coincideixi amb la plataforma per a actes de més concurrència.
Aquest serà el segon dels projectes al nostre barri que van tenir prou vots per dur-los a terme. El d’un tram del carril bici per la Ronda es va inaugurar el 30 d’abril d’enguany.
Si teniu interès en saber-ne més detalls, us podeu posar en contacte amb nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada