18 d’octubre, 2022

GRUP DE CONSUM ECOLÒGIC ECOESTEL. Vine a conèixer-nos!

 
Som un grup de consum ecològic format l'any 2013. Actualment som part de l'Associació de veïns i veïnes Joan Maragall.
La finalitat d'aquesta associació és fomentar el consum ecològic, de proximitat i responsable. En aquest sentit, les activitats que realitza l'associació faciliten als seus associats l'adquisició de d’aquests productes. Funciona voluntàriament i està autogestionada per les persones que en formen part. Les decisions es prenen de forma assembleària.
Per fer la tria de proveïdors es té en compte: que siguin ecològics, de temporada, l’ètica i els aspectes socials i solidaris del productor i que estiguin integrats al territori (projecte, món laboral, condicions de treball), que provinguin de circuits curts (productors propers, preferentment de Catalunya, després de la resta de l’Estat i a ser possible mai de l’estranger), una bona relació qualitat – preu (preu just, preu-qualitat raonables, bon gust) i un desenvolupament rural.
La compra d’aquests productes ha de fomentar la relació entre productors i consumidors. Evitem en la mesura del possible els intermediaris i fem la compra directa al productor. Es fomenten les visites als productors per tal d'enfortir relacions i veure in-situ el seu treball.
Les compres són setmanals, les comandes es fan via Internet i es recullen cada dimarts a la tarda.
Les cistelles són obertes. Això vol dir que cada unitat familiar demana allò que necessita cada setmana. Hem comprovat que aquesta opció redueix el malbaratament d'aliments i fomenta que unitats familiars més petites, o més grans, puguin consumir segons les seves necessitats.
Actualment, els productes que es consumeixen a l'Ecoestel són els següents:
- Fruita i verdura
- Pa i altres (magdalenes, galetes, pastissets, coques)
- Taronges
- Oli
- Formatge de cabra
- Porc
- Pollastre
- Productes vegans
- Cervesa
- Detergents
Els productes es van revisant i es fan propostes per afegir-ne de nous.
Us animem a formar-ne part!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada