18 de gener, 2022

Presentació de la GUIA de REDUCCIÓ de RESIDUS del GUINARDÓ. Dimarts 25 de gener, 19h al Mas Guinardó.

Us convidem a la presentació de la Guia de Reducció de Residus del Guinardó. L’acte tindrà lloc el dimarts 25 de gener a les 19 hores a la sala d’actes del Mas Guinardó, a la plaça Salvador Riera.
Ens agradarà comptar amb la vostra presència.

Intervindran entitats i associacions del barri, la FAVB i un representant de l’Ajuntament de Barcelona.
Aquesta GUIA informa sobre els residus urbans domèstics i explica com s’han de deixar a l’espai públic, on van a parar i què se’n fa. Hi trobareu també un llistat de comerços i entitats del barri compromesos amb la cura del medi ambient als que agraïm la seva contribució.
La magnitud del problema dels residus és tan gran que no ens en podem rentar les mans. Hem d'implicar-nos fent-ne una bona gestió i demanar als poders públics una llei de reducció que inclogui la implantació d’envasos retornables.
Per aconseguir els objectius fixats per la Unió Europea, caldrà donar pas al model de residu mínim, que separa els residus orgànics i inorgànics, implantar un sistema de recollida tipus porta a porta, per fraccions i dies de recollida, ens agradi més o menys.
Si reduïm substancialment l'impacte ecològic i climàtic dels nostres residus, trobarem nets els carrers del barri. Cal aplicar els principis de les tres erres: començar per Reduir la producció de residus i l’adquisició de productes contaminants, allargar la vida dels productes, és a dir Reutilitzar o Reparar, i, si no queda més remei, Reciclar.
La guia és resultat del treball de persones de l'Associació de Veïns i Veïnes Joan Maragall i de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona.
La versió en PDF la podreu consultar i descarregar a:
http://avvguinardo-joanmaragall.blogspot.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada