30 de gener, 2022

CRÒNICA DE LA FESTA A LA PLAÇA DEL NEN DE LA RUTLLA DEL 28 DE GENER 2022 i VÍDEO

Vam dir que estàvem d’aniversaris i ho vam celebrar amb una gran assistència de grans i petits i molta alegria de poder retrobar-nos en un acte festiu.
El primer en celebrar-ho va ser El Nen de la Rutlla que lluïa les samarretes dels 100 anys de l’Escola del Mar i els 50 de l’Escola Estel.
Vam comptar amb les intervencions d’en Toni Roca, de l’AVV, ànima de la festa, que ens va parlar de l’estàtua com a símbol del Guinardó i va felicitar les dues escoles, tot remarcant la importància de fer barri.
L’Agustí Ros, que va fer de model per al seu tiet, l’artista Joaquim Ros i Bofarull , autor de l’estàtua. Podeu llegir la seva emotiva intervenció: Text de n'Agustí Ros.
La Mercè Vidal, de Nou Horitzó, que l’any passat va publicar un conte amb el Nen de la Rutlla de protagonista, al Concurs «Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen» va encoratjar els presents de més de 55 anys a escriure als infants sobre la història del barri.
Van parlar també representants de l’Ajuntament: en Max Zañartu, Regidor President del Districte, en Pau González, Regidor d’educació i la Rosa Alarcón, Regidora del Districte.
Volem agrair la participació de l’Escola del Mar i de l’Escola Estel. La Teresa Guillaumes, directora de l’Escola del Mar, i el Josep Ramon, director de l’Escola Estel, van parlar de la continuïtat de la tasca pedagògica al llarg dels seus anys d’existència i tot dos van remarcar el treball en xarxa de les escoles públiques del barri. Alumnes dels dos centres van llegir textos amb les vivències del seu pas per l’escola i ens van oferir un recital de cançons.
Vam cantar “Per molts anys” i vam bufar les espelmes dels 3 pastissos: 100 de l’Escola del Mar, 61 de l’estàtua del Nen de la Rutlla i 50 de l’Escola Estel. Els protagonistes de la festa van ser els infants. Agraïm també la participació d’altres escoles del barri: del gegant de l’Escola Estel i el del Torrent d’en Melis, dels grups de percussió de l’Escola del Parc del Guinardó i de l’Escola Pit-Roig... així com de la Comparsa de Capgrossos del Xerrac. Tots vau omplir de música, balls i colors la Plaça.
Tenim més agraïments pel Fernando Marin, autor del magnífic cartell, en Francesc Puig que cada any ens ensenya amb entusiasme com es fa rodar la rutlla, en Josep Rios amb la seva càmera fent el reportatge i els joves voluntaris de la Llar d’oportunitats que ens van ajudar a repartir el berenar als infants. Al Forn Boufer i el Súper Segura (COVIAN), tots dos de l’Av M D de Montserrat per la seva col·laboració en el berenar. I a l'Ajuntament per l'equip de so i col·laboració.
Vam posar una taula amb el Butlletí sobre el Parc de Pla i Armengol i la GUIA DE REDUCCIÓ DE RESIDUS DEL GUINARDÓ. Si hi esteu interessats, en tenim al nostre local.
L’AVV Joan Maragall estem molt contents de la participació de famílies i veïnat en aquesta festa entranyable.
Podeu veure un vídeo de la festa aquí:  https://youtu.be/rKT6bvJUt54

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada