18 de juny, 2021

SABIES QUE... ALS CENTRES DE SERVEIS SOCIALS FEM PROJECTES AMB DONES?

Les dones sempre han estat majoria en la demanda als Centres de Serveis Socials.

Des de fa molts anys, potser algunes dones que ens llegiu ho recordareu, ja vàrem començar al Guinardó, Serveis Socials junt amb Entitats, a encetar situacions de Violència Masclista, de mares soles ara anomenades monoparentals, dones cuidadores de familiars amb situacions d’alta dependència... En els darrers anys, també estem treballant altres problemàtiques femenines, oferint eines des de la prevenció, on les educadores i educadors socials realitzen tallers de prevenció sexual al Instituts i fan grups amb noies adolescents i joves, tot treballant les seves dificultats i malestars.
A banda, hem fet projectes comunitaris a nivell de Districte i de ciutat, com el conte “El malson de la Ventafocs”, que d’alguna manera encara continua a través dels grups de Violència Masclista que cada any es fan en un centre diferent del Districte. Així afavorim i agilitzem la superació, la millora i la participació de les dones en aquesta problemàtica. Hem seguit fent grups con el “Avancem juntes” , acompanyant a mares soles treballant el seus malestars i criança en soledat i obrint-les a la xarxa del barri.
El projecte més recent que hem realitzat ha estat el “El teu espai”, projecte destinat a dones que pateixen fibromiàlgia i multi simptomatologia. En aquest, es dona llibertat per a compartir, socialitzar i apropar a les dones altres entitats i serveis del barri, per prevenir i fomentar la millora de la qualitat de vida. Estem molt satisfetes dels Resultats!!
Grup de dones de VM, amb l’equip al CSSGuinardó, 2019 l’últim abans de la pandèmia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada