20 de setembre, 2018

Convocatòria a Horta-Guinardó: fora la violència política i masclista dels nostres carrers.

"Ens ha arribat aquesta convocatòria de concentració al barri. Com a AVV  volem manifestar que defensem fermament la llibertat d'expressió i estem en contra de qualsevol actitud violenta contra les persones que l'exerceixen"

Des de fa mesos diversos col·lectius i agrupacions venim observant l'augment i, sobretot, la reincidència d'agressions i assetjament a bona part de veïns del districte. Aquesta violència, tant física com verbal, té un clar biaix de gènere i afecta especialment a les dones que duen un llaç groc o es mostren partidàries d'una opció política, i, en menor mesura, a la gent gran i pels mateixos motius.
Els agressors són veïns que, impunement, reincideixen en els insults, amenaces, i, fins i tot, cops, ja que no hi ha cap resposta ni per part d'autoritats ni d'institucions, malgrat que les agressions tinguin lloc i siguin habituals en espais públics com la Plaça del Nen de la Rutlla i a plena llum del dia, estiguin documentades gràficament i els testimonis siguin abundants.
En aquest cas, la que esperem sigui l'ultima agressió d'aquest tipus, es va produir el passat 28 d'agost a la matinada, quan una veïna de la Font d'en Fargues va tornar a ser assetjada per un individu que, situat a sota el seu balcó, la insultava i amenaçava pel fet que en aquest hi ha una pancarta demanant la llibertat dels presos polítics. Les amenaces i improperis van ser acompanyats per diversos càntics ultres. Quan l'agressor ja marxava, va adonar-se que la veïna havia sortit al balcó per a gravar-lo i li va espetar que sap on viu i que "volveremos".
Ningú mereix viure una situació de pànic com aquesta. Ni d'angúnia els dies i setmanes posteriors. Ni anar mirant a totes bandes quan va pel carrer, per si pateix, de sobte, una agressió. I molt menys per dur un llaç, tenir quelcom al balcó o, sobretot, ser dona.
Com a veïns i gent de pau que som, no podem permetre que aquestes situacions es segueixin reproduint i vagin en augment. Perquè ja no és que trenquin la convivència als barris, sinó que atempten contra la mateixa dignitat de les persones i, a més, amb un masclisme que no té cabuda a la nostra societat.
És per això, que convoquem a totes les entitats, associacions veïnals, comercials, plataformes i ciutadania a concentrar-nos el proper divendres 21 de setembre a les 18 h. a a Pl. del Nen de la Rutlla per a mostrar el
nostre suport a les veïnes agredides i assetjades, i el nostre rebuig frontal a una situació insostenible i que ha d'acabar-se d'una vegada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada