29 de febrer, 2024

Presentació del llibre “Veus des de les economies feministes: resistències, arrelaments, cures” Dilluns 4 de març a les 18.30h al Mas Guinardó.

El llibre és una compilació de reflexions crítiques i una invitació a seguir pensant col·lectivament. També un estímul en temps que es presenten difícils, amb restauracions neoliberals i feixistes, amb vides que es precaritzen encara més, amb violències de tot tipus. Reflexions que tenen al centre la cura: de les persones, del territori, de la natura, de la comunitat, és a dir, la Vida amb majúscules.

Co-editat per Cristina Carrasco Bengoa i Corina Rodríguez Enríquez amb la participació de vint autores més, aquest llibre és el resultat d’inquietuds compartides sobre els diàlegs entre els feminismes i les economies feministes denominades eurocèntriques i les economies feministes de Abya Yala en el context llatinoamericà.
Al llarg d’un any, les autores van tenir diverses trobades i van dialogar des de les diferents mirades. Dels feminismes que venen del nord global, es van centrar en l’economia feminista de la ruptura, tot conjugant la visió teòrica i l’experiència de l’activisme i la pràctica política. Dels feminismes d’Abya Yala, les diferents manifestacions dels feminismes populars i indígenes, decolonials i comunitaris que han desenvolupat teoria i praxis des dels territoris afectats per la conquesta i la colonització.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada