24 de maig, 2022

Programa del 50 aniversari de la Favb

La Federació d'Associacions Veïnals de Barcelona vol que celebració del 50è aniversari no sigui una mirada nostàlgica cap al passat. Tanmateix, la reflexió sobre aquest futur s'ha de compartir amb activistes d'altres moviments socials i persones de diferents generacions.
El veïnat i l'associacionisme han tingut un paper cabdal en la construcció de la ciutat al llarg del darrer mig segle. La Favb, creada el 1972, segueix treballant, al costat de més de 100 entitats veïnals, per una ciutat habitable i inclusiva amb i per a les persones. Aquest any servirà per fer balanç, però sobretot per encarar els nous reptes i pensar entre tots com ha de ser la ciutat del futur.
El programa del 50è aniversari de la Favb inclou:
-Les jornades de debat “El futur de Barcelona amb perspectiva veïnal”, que se celebraran els dies 27 i 28 de maig al Centre Cívic La Sedeta, amb intervencions d'activistes veïnals i d'altres moviments socials. Cal inscripció prèvia.
-Una exposició sobre l'arxiu documental de la Favb, que s'instal·larà a l'Arxiu Històric de la Ciutat (Ca l'Ardiaca).
-Un cicle de diàlegs al territori amb referents del moviment veïnal.
-Itineraris al territori per conèixer “Barris fets a cops de reivindicació veïnal”.
-La publicació d'un número especial de la revista Carrer.
L'acte central tindrà lloc el 7 de juliol al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.
Moltes Associacions de Veïns i Veïnes de la ciutat celebraran també enguany el seu 50è aniversari . La nostra AVV ho farem l’any vinent: una Comissió hi està treballant des de fa uns mesos per mostrar la feina de moltes persones que la van posar en solfa l’any 1973 i les que hi han estat treballant al llarg d’aquests anys. Ens complaurà celebrar-ho plegats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada