11 d’agost, 2021

Sanitat Pública estiu 2021

 
És molt difícil explicar el que ens caurà a sobre amb el deteriorament de la sanitat pública sense caure en conclusions incendiàries, però no hi ha estratègies que resolguin els problemes més urgents.
No hi ha cap previsió de dotar de recursos a la primària -augment de les plantilles- a curt ni a llarg termini.
No tenim notícies de la millora de l’accessibilitat de les visites presencials.
L’angoixa que produeix saber que hi ha diagnòstics que no es produiran per manca de les visites rutinàries que faciliten l’imprescindible diagnòstic precoç.
Els sanitaris sobrecarregats de feina, afronten la cinquena onada amb la supressió de festes o vacances.
Arribarem al setembre sense solucions.
Ens hi hem adaptat per força, però les tecnologies van tan despresa que es difícil abastar-ho tot i la bretxa digital, present a gran part de la població, (des de la gent gran a les rendes baixes) per la dificultat d’accedir a internet, tenir un correu electrònic, torna a ser un mur difícilment salvable... no sols per la població en general, fins i tot també els professionals tenen escletxes a l’àmbit digital.
Hem de debatre quin model sanitari necessitem.
Estem amatents!!!.
Doncs s’ha obert un nou cicle de mobilitzacions i sensibilitzacions que apunten a la tardor amb noves mobilitzacions massives.
Tot això a banda del què ens va caient a sobre amb l' emergència climàtica o les situacions agreujades amb la pandèmia (soledat no desitjada, residències colpejades, salut mental a les beceroles del fàcil accés)
Les plataformes veïnals s’organitzen i podrem participar a les mobilitzacions que anirem anunciant.
D’altre banda La Marea Blanca publica una Guia d’actuació per casos de negació d’assistència o una atenció denunciable que us deixo en aquest enllaç:
http://www.mareablanca.cat/guia-dactuacio-per-casos-de-negacio-d-assistencia-o-una-atencio-denunciable/
Teresa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada