16 d’abril, 2021

AMIANT, MAI NI A PROP. Es crea la PLATAFORMA CONTRA L’AMIANT D’H-G.

A l’Audiència pública preguntem sobre l’amiant al barri.
Al març vam participar en aquesta xerrada “AMIANT, MAI NI A PROP” on la Comissió contra l'Amiant de la FAVB i els Jubilats de Macosa-Alstom Afectats per l'Amiant, expliquen com aquest material és altament cancerigen i no es pot permetre la seva presència als nostres barris. Es denunciava també com equipaments i espais públics d'Horta-Guinardó segueixen estan contaminats per amiant. Nosaltres vam assenyalar les principals superfícies amb fibrociment al Guinardó.
Podeu tornar a veure la xerrada a:   https://youtu.be/Bgyae9vJp_E
Vam aprofitar l’AUDIÈNCIA PÚBLICA del 15.4.2021 per fer, entre d’altres preguntes, aquesta sobre l’AMIANT: Tenim al Guinardó dues grans teulades de fibrociment que per la seva antiguitat han començat a degradar-se. Una correspon a l'edificació d'ACSA-Soriguer propera al Parc i Horts de Pla i Armengol, als camps de futbol del Martinenc i del Centre Cívic i Casal Infantil. L'altra està situada al pàrquing a tocar de "Talleres Muñoz" proper al parc infantil, una escola i un institut.
PREGUNTA: Quan té previst l'Ajuntament o el districte obligar a la seva retirada? També volem saber quan es farà el MAPATGE DE L'AMIANT AL DISTRICTE.
Podeu veure l’AUDIÈNCIA PÚBLICA a:
https://www.youtube.com/watch?v=PzqOByaFYKU
Per seguir treballant el tema, dimecres 14 d’abril es va constituir la PLATAFORMA CONTRA L’AMIANT d’H-G, amb la presència de les Associacions de Veïns i Veïnes del Baix Guinardó, Horta, Joan Maragall del Guinardó i Plataforma Can Baró.
L’objectiu és tenir una visió panoràmica de l’amiant al Districte i tenir un discurs unificat per poder interlocutar amb l’administració.
Les persones interessades en treballar aquest tema, contacteu amb nosaltres   avvjoanmaragalldelguinardo40@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada