02 de febrer, 2020

PROPOSTA DE NOVA ÀREA D’ESBARJO DE GOSSOS

NOVA ÀREA D’ESBARJO DE GOSSOS A LA RONDA GUINARDÓ (DAVANT D’ACSA-SORIGUÉ) I ARRANJAMENT DE LA ZONA DESTINADA A GOSSOS ALS JARDINS DE FEDERICA MONTSENY (MAS GUINARDÓ)
Al Guinardó caldria una nova àrea d’esbarjo de gossos, amb tanques protectores perquè puguin córrer lliurement. Aquesta demanda es fa més urgent, donat que als Jardins de Pla i Armengol es vol preservar la biodiversitat i no està permesa l’entrada d’aquests animals.

Hi ha una gran àrea que és el Parc del Guinardó i també els Jardins d’Hiroshima, però aquests espais no cobreixen les necessitats diàries de les persones propietàries de gossos que necessiten espais de més proximitat, sobretot si pensem en persones grans per les que és important la companyia de l’animal i els és feixuc desplaçar-se a aquests espais citats si es té en compte l’orografia del barri.

Proposem aprofitar una de les zones centrals de la Ronda Guinardó que caldria adequar per aquest nou ús. Si més no temporalment, mentre obres de la Línia 9 del metro no permetin completar els equipaments planejats a la zona. 

Considerem com a requisits per aquest espai:
- Tanques altes, amb l’alçada adient perquè els gossos no surtin a la calçada.
- Sense elements de formigó, no adequats per a molts gossos. Millor espai lliure per córrer.
- Terra i bancs ja n’hi ha. Caldria plantar més arbres de fulla caduca. (Actualment hi ha un cedre i dos cirerers)
- Existeix una font que caldria adequar. (Com l’existent a l’espai de Glòries)

Persones animalistes del barri i propietàries de gossos ens han comentat la necessitat de participar en el disseny de l’espai, ja que hi ha diferents possibilitats de complir la normativa i volem trobar la més adient, segons l’experiència dels usuaris d’aquests espais.

Les imatges de les tres propostes son a l'enllaç: 3 Propstes per area de gossos

En segon lloc, veiem necessari trobar una solució a l’àrea que hi ha als Jardins de Federica Montseny. Ens consta que heu tingut converses al llarg d’aquests anys amb veïns usuaris que us han fet arribar les seves queixes i suggeriments.

Us adjuntem uns plànols de l’espai proposat. El número 2 i 3 són els que tenen una superfície més gran i estan més centrats, facilitant l’accés del veïnat dels dos cantons de la Ronda.

AVV Joan Maragall del Guinardó


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada