07 de març, 2024

DEMANEM EL TRASLLAT DELS JOCS INFANTILS DEL NEN DE LA RUTLLA AL C/GRÈCIA, A CÀRREC DE PARCS I JARDINS.

Les AFAs de les escoles, l’AVV i la Coordinadora d’Entitats hem enviat aquesta carta al Districte d’H-G.
Dintre del projecte votat dels Pressupostos participatius “Rehabilitem la part històrica i urbana del Parc del Guinardó”, promogut per l’AVV i la Coordinadora d’Entitats, estava prevista la RETIRADA DELS JOCS INFANTILS del Nen de la Rutlla i el seu “trasllat” a la 1ª plataforma del C/Grècia, on ja n’existeixen uns per a petits.
 
A les reunions de seguiment del 2022 i 2023 se’ns va informar que dintre del pressupost del Projecte entrava la retirada dels jocs de la Plaça del Nen de la rutlla, però no la seva reposició al c/Grècia, que ho hauria de fer Parcs i Jardins posteriorment, dintre d’un altre projecte i un altre pressupost.
El que sí que entra dintre el projecte és la retirada del fibrociment que hi ha a la “muntanyeta” del c/Grècia, on hi havia hagut una edificació que es va enderrocar i on ha quedat un garrofer.
Tot aquest espai que dona al C/Grècia podria formar part d’aquest espai de jocs.
A l’Audiència pública del 24 de gener del 2024 l’AVV vam demanar començar a treballar amb Parcs i Jardins perquè, quan es retirin els jocs actuals del Nen de la Rutlla, ja tinguem en marxa aquests nous jocs infantils al c/Grècia.
Tot i entenent que la supressió dels jocs de la Plaça del Nen de la rutlla és una demanda veïnal, per tenir més espai per a la celebració de festes populars, volen fer constar la urgència i la importància del trasllat d’aquests jocs pels següents motius:
- La zona que desapareix és l’únic espai de joc per a la primera infància. 0-3 anys que hi ha a la zona. Els que hi ha actualment sobre el c/Grècia són per més grans. Essent una etapa de desenvolupament de l’infant molt important, és imprescindible que trobin espais adequats.
- Té uns elements molt sol·licitats pels infants: la torre amb la politja per jugar amb la sorra, el balancí (puja i baixa) i el tobogan petit. Són els elements que demanem que es traslladin.
- L’espai es fa servir tots els dies de la setmana, matí i tarda... Sempre hi ha famílies amb infants.
- Moltes famílies hi van al sortir de les escoles, es una zona on hi ha 6 centres educatius.
- L’Escola del Parc del Guinardó, aquests darrers anys, té cessió d’ús d’aquest espai durant l’horari lectiu per cursos d’infantil i utilitzen molt l’espai del Parc per a les seves activitats d’aprenentatge.
- L’Escola del Mar fa diverses sortides a l’any amb els Padrins (alumnat de 5è i 6è) i fillols (3-4 anys), utilitzant molt aquest espai de joc que ara volem que es traslladi. També fan diversos projectes per estudiar els entorns del Parc.
- Totes les escoles de la zona, tenen disponible aquest espai de joc per a l’etapa infantil.
Volem fer amb el Districte i Parcs i Jardins una reunió per fer una proposta de distribució que us avancem:
- Volem que 1a plataforma del C/Grècia s’ampliï per conservar els jocs actuals (que són per uns 4 anys) i afegir els tres elements esmentats: Torre amb politja, balancí i tobogan petit. (Veure planell) Algunes escoles tenen propostes de distribució de l’espai.


Aquest és l’espai actual al C/Grècia i que volem que s’ampliï:

- A més a més, la proximitat de l’Institut Goya ens porta a fer la proposta d’instal·lar elements de calistènia a dos espais assenyalats al planell adjunt. No hi ha, al nostre barri, espais semblants per a joves.
Per tant, l'AFA de l’Escola del Parc del Guinardó, l’AFA de l’Escola del Mar, l’AFA de l’Escola Estel, l’AFA de l’Escola del Torrent d’en Melis, l’AFA de l’Institut Goya, l’AVV Joan Maragall del Guinardó i la Coordinadora d’Entitats del Guinardó sol·licitem una reunió amb el Districte i Parc i Jardins per veure com podem començar de donar vida a aquest projecte.
Restem a l’espera de que ens convoqueu,
Atentament,
Teresa Pazos, Presidenta de l’AFA de l’Escola del Parc del Guinardó
Fani Oter Presidenta de l’AFA de l’Escola del Mar
Cristina Murcia, Presidenta de l’AFA de l’Escola Estel
Cristina Gràcia, Presidenta de l’AFA de l’Escola del Torrent d’en Melis
Marta Moreno, Presidenta de l’AFA de l’EBM Montserrat
Marta Gonzalo, Presidenta de l’AFA de l’Institut Goya,
Alícia Palau, Presidenta de l’AVV Joan Maragall del Guinardó
Joan Romero, President de la Coordinadora d’Entitats del Guinardó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada