13 de novembre, 2020

SABIES QUE? (4) TREBALLADORA SOCIAL

 

Al Centre de Serveis Socials Guinardó hi fem feina 9 treballadores socials. Com a persones que som, diferim les unes de les altres, cada una amb la seva manera de fer, de ser i de treballar. Però tenim un element comú que ens mou, i és l’interès per la feina ben feta i un sentiment intrínsec de sentir que, amb la nostra tasca, mobilitzem, no només recursos, sinó també persones, i sabem que això és quelcom molt delicat. Ho intentem tractar amb cura i amb passió, i aquí us volem oferir alguns dels aspectes que més ens mouen a algunes de nosaltres en la nostra professió:

La Irene comenta que li agrada que la seva tasca sigui com un bastó o com una crossa, un element on trobar suport de manera temporal per poder seguir caminant de forma autònoma.

L’Aura destaca que és bonic veure quan les persones tornen a confiar en si mateixes.

La Roser diu que li sembla extraordinari el fet de conèixer a una família, treballar-hi conjuntament i adonar-te que, de mica en mica, formes part del seu ventall de persones de confiança.

La Vanessa destaca que som un servei d’ajuda i d’acompanyament, i que la motiva el fet de dissenyar un pla de millora conjuntament amb la família, on aquesta pugui sentir-se protagonista del procés i prengui les regnes de la seva vida.

La Rocío explica que per ella és un privilegi tenir l’oportunitat de veure com, amb el nostre acompanyament, les persones aconsegueixen trobar eines dins seu que abans no creien tenir. Pensa que això les ajuda a empoderar-se i a millorar la seva situació.

La Lídia considera que mirem a les persones des de les capacitats. Veiem les seves possibilitats més enllà de la situació, sovint difícil, que ens presenten.

Tot i això, sovint hi ha situacions més complexes que requereixen altres eines fora del nostre abast, per això és important el treball en xarxa i buscar el servei o recursos més adients per a cada situació. És clar que no tenim una vareta màgica per donar respostes a tot, però posem les nostres capacitats al vostre servei.

En definitiva, volem estar ni tan lluny de tu que no ens sentis a prop ni tan a prop teu que no et deixem fer.

Us deixem us enllaç a un vídeo on podeu trobar exemples de la nostra feina. Esperem que us agradi! https://youtu.be/215iTTM4eVs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada