13 de juliol, 2024

CONSELL DE BARRI GUINARDÓ. Dimarts 16 de juliol, a les 19h al Mas Guinardó

El proper dimarts tindrem el primer Consell de barri d’enguany.
Sessió presencial i telemàtica.
Es podrà seguir en directe, sense intervenir-hi, al web del districte: barcelona.cat/horta-guinardo 
Ordre del dia: 
Renovació de la Comissió de Seguiment i Vicepresidència del Consell de Barri. 
La votació serà presencial i prèvia inscripció abans d’entrar a la sala (de 18.30 a 19.15 h). 
No es pot delegar el vot. 
Informació d’obres i projectes al barri (rehabilitació part històrica del Parc del Guinardó, Torre Garcini, entre altres temes) • • • • 
Torn obert de paraules

Hem adreçat al Districte la nostra queixa per fer un Consell de barri a mig juliol, quan molta gent es ja de vacances. Els propers els volem a l’octubre i al març, dates que permeten una participació del veïnat i mantenen l’interès en incidir en els temes col·lectius.
A la Comissió de seguiment del 17 de juny vam validar les persones de la nova Comissió de seguiment i la persona candidata a la vicepresidència. Vam fer un llistat de temes perquè es tractessin a l’informe del Regidor. Són aquests: Rehabilitació del Parc del Guinardó, Torre Garcini, arranjament C/Amílcar, soterrament línies elèctriques, remodelació del Pge Llívia, unificació zones aparcament 17 i 23, intercanviador Maragall, L9 Guinardó-Maragall, Cotxeres Pla i Armengol, mitgeres Mas Guinardó...

També volem fer sentir la veu de l’AVV en altres temes d’interès:

-Fer menció a l’assassinat masclista de principis de juny i la necessitat d’augmentar les mesures preventives.

-Reposició del verd en les obres de rehabilitació del Parc del Guinardó. Al gener, a l’última a Comissió de seguiment de les obres, se’ns va informar que, degut a la sequera, no es faria. Volem que es faci aquest hivern amb camions de BCASA, amb l’aigua freàtica del dipòsit de les Rieres d’Horta. És un refugi climàtic i el volem verd.

-Pla d’usos locals buits Eix Pge Llívia-Xiprer-Torre Vélez-C/Garrotxa i suport al comerç de proximitat.

-Fer menció de les 2 reunions sobre mobilitat que hem tingut amb Districte, tot assenyalant algunes de les reivindicacions, com la de nova parada del 117 al C/Garrotxa... Si voleu més informació de les reunions podeu veure el resum clicant aquí: Reunions de Mobilitat 07-2024

-Necessitat de NOUS APARCAMENTS. Hi ha dos indrets on es poden construir places subterrànies. Un de públic a la plaça Ramona Fossas, on al 2010 ja es va aprovar el Pla Especial per a la seva construcció, i el segon al futur equipament dels antics Laboratoris Esteve que tot i ser zona d’equipament privat l’Ajuntament pot expressar a la propietat la necessitat de places per al veïnat.

-Al setembre començarem a recollir signatures per a la Iniciativa ciutadana “Per unes terrasses veïnals” impulsada per la FAVB i altres entitats.

-Informar de les reivindicacions de la Plataforma Salvem el Patrimoni, Salvem la Selva, impulsada per l’AVV Font d’en Fargues, el Casal F Fargues, la nostra AVV i diverses entitats.

-Suport de l’AVV al projecte associatiu de l’Analògica davant l’anunci de desallotjament del 19 de juliol i en aquest sentit manifestar que:

“L’AVV Joan Maragall del Guinardó donem suport a les iniciatives associatives que s’ha aplegat al projecte de l’Analògica. Considerem important que veïns i veïnes ens associem per millorar la vida al barri i que participem amb altres entitats i grups en diferents iniciatives per defensar drets comuns. És el cas de l’Analògica que porten més de tres anys amb un projecte que agrupa joves i grans, persones compromeses amb diferents problemàtiques i aspiracions col·lectives i volem que es quedi al barri.”

 Ens veiem al Consell de barri i us desitgem un bon estiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada