14 de juny, 2024

BARCELONA NO ESTÀ EN VENDA. NO A LA FÓRMULA FUM. Dimecres 19 de juny, 17h30 a Aragó/Balmes

 
Avui fem públic el manifest ja signat per 118 entitats en contra de l'exhibició de Fórmula 1.
Demanem:
1) Aturar la gentrificació i l’expulsió del veïnat.
2) Diversificar l'econòmica per no dependre del turisme.
3) Invertir en mobilitat activa i sostenible
4) Millorar la qualitat de l’aire i reduir el soroll
5) Reduir el turisme i les emissions que contribueixen al canvi climàtic.
6) Aturar la celebració de macroesdeveniments finançats amb diner públic
7) Prioritzar la seguretat viària
8) Protegir l’espai públic
El comunicat sencer a https://docs.google.com/document/d/1S43TDYXR9naamdWfdwrqb06KqldS3Y_AJFVZCtFhfMY/
Formulari per adherir-se https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdvGX6SBoTmd_R25Pv3bu8opHn-POcXurCVZMd2kGqRixWy1g/viewform
Si voleu rebre més informació, entreu al grup https://chat.whatsapp.com/IZ1LgAhjbuY747Vx2vGCvX
Ajudeu-nos a fer difusió!
En aquest sentit s’ha manifestat el Síndic de greuges de Barcelona. Vol fora de Barcelona l’exhibició de Fórmula 1 del 19-J al passeig de Gràcia. Creu que l'espectacle "no és coherent amb les polítiques de mobilitat sostenible, ni amb el respecte al medi ambient i la salut".
https://beteve.cat/societat/sindic-greuges-vol-fora-barcelona-exhibicio-formula-1-barcelona/

10 de juny, 2024

TELÈFONS I RECURSOS D’ATENCIÓ A LES VIOLÈNCIES MASCLISTES.

 
Totes les dones i els seus fills i filles que pateixin violència tenen al seu abast un seguit de recursos específics d’atenció i assessorament a través del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), ubicat al carrer Marie Curie, 16. Es poden adreçar al telèfon d'atenció a les violències masclistes, 900 900 120 gratuït i confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores cada dia de l'any en múltiples idiomes. Ofereix atenció psicològica directa, fa un primer assessorament jurídic i fa derivació, si així se sol·licita, als serveis especialitzats que acompanyen les dones en la seva recuperació.
En cas d’urgència també es poden adreçar als telèfons gratuïts d’atenció les 24 hores, tots els dies de l’any al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona: 900 70 30 30.
En cas d'emergència també es pot trucar al 112.
A CA LA DONA: Grup d’Ajuda Mútua (GAM) per a dones que pateixen violència masclista. Mentores de Tamaïa. Un cop al mes, a Ca la Dona (C. Ripoll, 25) 646.35.58.64 info@caladona.org L’objectiu general del grup és crear un espai d’acolliment, acompanyament i escolta mútua i activa per a dones que pateixen violència. Oferir un espai de confiança, confidencialitat i intimitat on poder compartir les experiències i emocions pròpies amb seguretat. Participar en un espai d’apoderament i auto-suport continuat.

06 de juny, 2024

SALUT – TERRA – FUTUR Manifestació dissabte 8 de juny a l’Arc de Triomf a les 19h

Organitzacions juvenils i ecologistes ens unim per reivindicar que cal canviar urgentment el model econòmic capitalista per garantir la salut, la terra i el futur de les pròximes generacions.
Hi ha una generació que creixem amb la sensació de que el nostre futur està perdut, que les conseqüències de la crisi ecosocial son irreversibles i que el sistema capitalista és indestructible. Però la història ens ensenya que res és inamovible i que a través de la mobilització i l’organització podem canviar el rumb del nostre destí per un futur on puguem viure dignament.
Es convoca el dissabte dia 8 a les 19h a l'Arc de Triomf.
Es farà una columna des del Guinardó, per anar juntes, en cas de que pugueu venir, a les 17h30 des del Casal de Joves Girapells
S'ha fet un manifest al qual us animem a adherir-vos-hi! https://salutterrafutur.org/
Nosaltres ens hi hem sumat com AVV J Maragall del Guinardó.

PER UN GUINARDÓ SENSE VIOLÈNCIES MASCLISTES.

LES GUINEUS, Assemblea feminista, va cridar a manifestar-nos el 5 de juny.
Molts veïns i veïnes vam acudir a la concentració de rebuig del feminicidi. Aquest és el comunicat que van llegir Les Guineus:
“Avui ens veiem obligades a concentrar-nos de nou per a denunciar un nou cas d'assassinat masclista.
La matinada del diumenge un home va llançar a la seva parella per la finestra, esdevenint la tretzena dona assassinada a Catalunya sota la violència masclista.
Cada nom, cada dada, és un record angoixant d'una vida truncada, d'un futur robat. I més encara: cada nom és una crida a enfrontar una societat que encara no ha eradicat la violència de gènere.
Davant d'això, no ens quedarem callades. No ens quedarem callades davant un sistema patriarcal que sota la seva quotidianitat ens oprimeix, ens traumatitza, ens estigmatitza, ens instrumentalitza i ens assassina.
Fem una crida a les dones d'arreu a organitzar-se, i a tota la societat a reflexionar i passar a l'acció. La lluita feminista és la veu de les que ja no hi són, i el camí de les que venen a canviar-ho tot per evitar lamentar cap altra mort per violència masclista. És en la lluita feminista que hem aconseguit visibilitzar la violència sistemàtica i transversal que patim. Hem aconseguit mobilitzar i organitzar a la població en aquesta lluita conjunta, en aquesta denúncia col·lectiva que les dones són assassinades pel simple fet de ser-ho, i perquè hi ha un sistema d'opressió estructural que es filtra en tots i cadascun dels espais que habitem.
Perquè ens volem vives, perquè volem construir un present i un futur on totes les dones puguin viure lliures de por, opressió i control.
Estem aquí, un dia més, ja que estem fartes de la violència exercida per part del sistema heteropatriarcal, que no només ens assassina, sinó que vertebra unes institucions completament incapaces de protegir-nos.
Exigim justícia, però també exigim un canvi profund en les estructures que perpetren aquestes violències.
Ens volen callades i ens trobaran, sempre juntes i organitzades
Si ens toquen a una, ens toquen a totes
Per la Nastia, per totes
Visca visca visca, la lluita feminista”
El jutjat de violència sobre la dona número 4 de Barcelona, ​​en funcions de guàrdia, ha comunicat l'ordre després d'haver finalitzat totes les diligències de la causa, segons ha explicat aquest dimecres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat i a través de les xarxes socials: https://www.ccma.cat/324/preso-provisional-per-al-detingut-per-la-mort-duna-dona-al-guinardo-de-barcelona/noticia/3296769/