31 de gener, 2022

Sarau a la plaça del Guinardó!!! dissabte 5 de febrer a les 11'45

El Sarau d'aquest proper dissabte 5 de febrer, on podreu veure el conte musical "Sopa de Pedres". Us hi esperem a les 11'45h, i a la mateixa plaça hi trobareu la "Fira d'alimentació Artesana"

REBUT DE LA LLUM: SI PICA, RASCA! Taula rodona dimecres 2 de febrer, 19'30h (en línia)

Des de l'Escola Veïnal de la FAVB ens convidem a participar en la taula rodona per analitzar l'augment abusiu del rebut de la llum. A què obeeix, quins interessos hi ha al darrere, quines conseqüències socials comporta i com podem fer-hi front.

Amb la participació de:
-Maria Campuzano, portaveu de l'APE (Aliança contra la Pobresa Energètica)
-Joan Herrera, director de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE)
- Julio Molina, president de la FAV Badalona i membre de la CEAV (Confederació Estatal d’Associacions Veïnals)
Podeu escollir entre participar-hi de manera presencial o virtual. HEU DE FER INSCRIPCIONS a

30 de gener, 2022

CRÒNICA DE LA FESTA A LA PLAÇA DEL NEN DE LA RUTLLA DEL 28 DE GENER 2022 i VÍDEO

Vam dir que estàvem d’aniversaris i ho vam celebrar amb una gran assistència de grans i petits i molta alegria de poder retrobar-nos en un acte festiu.
El primer en celebrar-ho va ser El Nen de la Rutlla que lluïa les samarretes dels 100 anys de l’Escola del Mar i els 50 de l’Escola Estel.
Vam comptar amb les intervencions d’en Toni Roca, de l’AVV, ànima de la festa, que ens va parlar de l’estàtua com a símbol del Guinardó i va felicitar les dues escoles, tot remarcant la importància de fer barri.
L’Agustí Ros, que va fer de model per al seu tiet, l’artista Joaquim Ros i Bofarull , autor de l’estàtua. Podeu llegir la seva emotiva intervenció: Text de n'Agustí Ros.
La Mercè Vidal, de Nou Horitzó, que l’any passat va publicar un conte amb el Nen de la Rutlla de protagonista, al Concurs «Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen» va encoratjar els presents de més de 55 anys a escriure als infants sobre la història del barri.
Van parlar també representants de l’Ajuntament: en Max Zañartu, Regidor President del Districte, en Pau González, Regidor d’educació i la Rosa Alarcón, Regidora del Districte.
Volem agrair la participació de l’Escola del Mar i de l’Escola Estel. La Teresa Guillaumes, directora de l’Escola del Mar, i el Josep Ramon, director de l’Escola Estel, van parlar de la continuïtat de la tasca pedagògica al llarg dels seus anys d’existència i tot dos van remarcar el treball en xarxa de les escoles públiques del barri. Alumnes dels dos centres van llegir textos amb les vivències del seu pas per l’escola i ens van oferir un recital de cançons.
Vam cantar “Per molts anys” i vam bufar les espelmes dels 3 pastissos: 100 de l’Escola del Mar, 61 de l’estàtua del Nen de la Rutlla i 50 de l’Escola Estel. Els protagonistes de la festa van ser els infants. Agraïm també la participació d’altres escoles del barri: del gegant de l’Escola Estel i el del Torrent d’en Melis, dels grups de percussió de l’Escola del Parc del Guinardó i de l’Escola Pit-Roig... així com de la Comparsa de Capgrossos del Xerrac. Tots vau omplir de música, balls i colors la Plaça.
Tenim més agraïments pel Fernando Marin, autor del magnífic cartell, en Francesc Puig que cada any ens ensenya amb entusiasme com es fa rodar la rutlla, en Josep Rios amb la seva càmera fent el reportatge i els joves voluntaris de la Llar d’oportunitats que ens van ajudar a repartir el berenar als infants. Al Forn Boufer i el Súper Segura (COVIAN), tots dos de l’Av M D de Montserrat per la seva col·laboració en el berenar. I a l'Ajuntament per l'equip de so i col·laboració.
Vam posar una taula amb el Butlletí sobre el Parc de Pla i Armengol i la GUIA DE REDUCCIÓ DE RESIDUS DEL GUINARDÓ. Si hi esteu interessats, en tenim al nostre local.
L’AVV Joan Maragall estem molt contents de la participació de famílies i veïnat en aquesta festa entranyable.
Podeu veure un vídeo de la festa aquí:  https://youtu.be/rKT6bvJUt54

28 de gener, 2022

GUIA DE REDUCCIÓ DE RESIDUS DEL GUINARDÓ I PRESENTACIÓ

Després de la presentació, ja tenim la Guia a la vostra disposició.
La podeu tenir, en paper imprès, recollint-la a la nostra Associació, a les entitats col·laboradores i molt properament als establiments comercials i altres que participen del projecte.
També la podeu llegir i, si cal, baixar o imprimir a aquest enllaç:   
GUIA DE REDUCCIÓ DE RESIDUS DEL GUINARDÓ
En aquest enllaç podeu veure un resum de l'acte de presentació de la guia amb explicacions i valoracions sobre el seu contingut:  https://youtu.be/8C8BuXOfEow

26 de gener, 2022

HEM PRESENTAT LA GUIA DE REDUCCIÓ DE RESIDUS DEL GUINARDÓ

El dimarts 25 de Gener del 2022, a la sala d'actes del Mas Guinardó.
A la presentació de la Guia de Reducció de Residus ens vàrem acostar a 30 assistents amb interès per conèixer els detalls de primera mà.
Les entitats, els partits polítics i el districte van poder expressar la seva opinió, molt a favor d’aquesta iniciativa, que neix amb l’esperit de continuar creixent, per arribar a tots els veïns del Guinardó.
La lliçó de bones pràctiques que escoltàrem d’en Jordi Bigues, autoritat en el tema, va servir per enriquir el contingut de la guia, que tots teníem a la mà.
Gràcies a tot el públic que va expressar les seves opinions i dubtes.
El gra de sorra ja està incorporat a la platja.
Aviat tindrem els exemplars per repartir i complir el compromís que vàrem adquirir en publicitar-la, de mà a mà, per tots els comerços adherits a la pràctica de les tres “R”.
Reutilitzar-Reparar-Reciclar.

20 de gener, 2022

AL GUINARDÓ ESTEM D’ANIVERSARIS!!!!! Divendres 28 de gener 2022, a les 16h30 us esperem a la A LA PLAÇA DEL NEN DE LA RUTLLA.

Celebrarem els 61 ANYS DEL NEN DE LA RUTLLA, els 100 de L’ESCOLA DEL MAR i els 50 de L’ESCOLA ESTEL

Comptarem amb la participació de l’Agustí Ros, que va fer de model per al seu tiet, l’artista Joaquim Ros i Bofarull , autor de l’estàtua que ha esdevingut el símbol del Guinardó.
Seran amb nosaltres l’Escola del Mar i l’Escola Estel, que celebren també els seus aniversaris.
Hi participarà Nou Horitzó, que l’any passat va publicar un conte amb el Nen de la Rutlla de protagonista, al Concurs «Les àvies i els avis escriuen contes i els infants els dibuixen»
Hi haurà coca i farem xerinola amb la Comparsa de Capgrossos de Xerrac, Gegantons i batucades d’Escoles del barri.
HI ESTEU CONVIDATS!

18 de gener, 2022

Presentació de la GUIA de REDUCCIÓ de RESIDUS del GUINARDÓ. Dimarts 25 de gener, 19h al Mas Guinardó.

Us convidem a la presentació de la Guia de Reducció de Residus del Guinardó. L’acte tindrà lloc el dimarts 25 de gener a les 19 hores a la sala d’actes del Mas Guinardó, a la plaça Salvador Riera.
Ens agradarà comptar amb la vostra presència.

Intervindran entitats i associacions del barri, la FAVB i un representant de l’Ajuntament de Barcelona.
Aquesta GUIA informa sobre els residus urbans domèstics i explica com s’han de deixar a l’espai públic, on van a parar i què se’n fa. Hi trobareu també un llistat de comerços i entitats del barri compromesos amb la cura del medi ambient als que agraïm la seva contribució.
La magnitud del problema dels residus és tan gran que no ens en podem rentar les mans. Hem d'implicar-nos fent-ne una bona gestió i demanar als poders públics una llei de reducció que inclogui la implantació d’envasos retornables.
Per aconseguir els objectius fixats per la Unió Europea, caldrà donar pas al model de residu mínim, que separa els residus orgànics i inorgànics, implantar un sistema de recollida tipus porta a porta, per fraccions i dies de recollida, ens agradi més o menys.
Si reduïm substancialment l'impacte ecològic i climàtic dels nostres residus, trobarem nets els carrers del barri. Cal aplicar els principis de les tres erres: començar per Reduir la producció de residus i l’adquisició de productes contaminants, allargar la vida dels productes, és a dir Reutilitzar o Reparar, i, si no queda més remei, Reciclar.
La guia és resultat del treball de persones de l'Associació de Veïns i Veïnes Joan Maragall i de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona.
La versió en PDF la podreu consultar i descarregar a:
http://avvguinardo-joanmaragall.blogspot.com/

17 de gener, 2022

Actuacions i Obres Municipals al Barri i al Districte.

Ens ha arribat aquesta informació de les actuacions periòdiques que es fan al Turó de la Rovira per retirar les restes d'amiant i eliminar contaminació
També sabem que han començat a posar el carril bici de la Ronda Guinardó a la calçada, i un a cada costat, entre els carrers Vinyals i Cartagena. També han començat les obres de restauració de la cotxera de can Pla i Armengol que hi ha dintre el jardí tocant a l'avinguda. I a algunes cantonades dels carrers Trobador, passatge Flaugier, Torre Velez, pare Claret, Amèrica, ... estan canviant els panots i voreres per uns adaptats als ciutadans amb dificultats visuals.
Sembla que van fent coses al Barri, tot i que ens calen intervencions de més envergadura. Però per algun lloc es comença!

14 de gener, 2022

ARRANJAT EL CAMÍ ENTRE EL CARRER FLORÈNCIA I EL PARC DEL GUINARDÓ

Abans d'acabar l'any ja va quedar restaurat el camí i les escales que hi ha per anar des de la part superior del carrer Florència fins al Parc del Guinardó, que fan servir uns quants nens i nois per anar a escola i que estava en molt males condicions.
Ens n'alegrem molt, ha quedat una meravella, segons els veïns i esperem que duri molt de temps.
També sabem que estan treballant per iniciar la restauració de la part dels camins d'aigua del jardí que necessita renovacions. Es el projecte més demanat als pressupostos participatius de l'any passat.

09 de gener, 2022

EL PATRIMONI, UN BÉ A AVALUAR

PATRIMONI EL PERILL: barris actius per no perdre la memòria. Dossier de la revista “CARRER” de la FAVB.

Les associacions veïnals són entitats molt lligades al territori. En paral·lel a la seva participació en la recuperació i consolidació de la democràcia, van esdevenir un actor clau en la presa de consciència ciutadana sobre la importància d’entendre i preservar la memòria, de conservar elements patrimonials que expliquen, per bé i per mal, d’on venim com a col·lectivitat. Carrer ha fet una petita enquesta per prendre el pols a algunes de les reivindicacions actuals en matèria de patrimoni, un àmbit en el qual les associacions veïnals segueixen tenint molt a dir, sabent-se part d’una ciutat en transformació permanent que es lamenta, massa sovint, de pèrdues irreparables. Una lluita compartida amb grups d’estudis, arxius de barri i historiadors locals.
Al nostre local tenim exemplars gratuïts de la Revista. La podeu consultar també a: https://www.favb.cat/carrer