24 de gener, 2024

INTERVENCIONS DE L’AVV A L’AUDIÈNCIA PÚBLICA del DISTRICTE H-G 24.1.2024

Compartim amb vosaltres les 2 preguntes que formulem com AVV.

1.    PODEM COMENÇAR A TREBALLAR AMB DISTRICTE SOBRE DOS TEMES A L’ENTORN DEL PROJECTE DE REHABILITACIÓ DEL PARC DEL GUINARDÓ: REPOSICIÓ DEL VERD I TRASLLAT DELS JOCS INFANTILS?

A la Comissió de seguiment dels Pressupostos Participatius del 18.1.2024 se’ns va informar que, degut a la sequera, un cop acabada l’obra no es faria la reposició de l’arbrat i arbustiva, així com del cobriment del verd a les malles de contenció dels talussos. Encara que es posin plantes mediterrànies adaptades a la sequera, cal regar-les al principi perquè arrelin.

Pensem que el Parc del Guinardó és un refugi climàtic i si no es reposa el verd no complirà aquesta funció i s’accentuarà l’erosió. Hem sabut que l’Ajuntament s’està plantejant  regar el verd de l’Eixample amb aigües freàtiques, de 3 grans dipòsits. La petició és que s’utilitzi aquesta aigua per als primers moments de la replantació i que no es desestimi fer-ho. Volem una comissió per estudiar-ho, conjunta amb Parcs i jardins.

La mateixa petició es podria fer per al projecte de confinar l’amiant del Turó de la Rovira, on s’ha de posar terra, una malla i replantar per evitar la continua erosió i la periòdica aparició de l’amiant.

La segona petició té a veure amb la supressió dels jocs infantils de la Plaça del Nen de la rutlla, petició feta pel barri (Com de Festa Major). Parcs i jardins ha de fer uns de semblants a sobre el C/ Sèrbia. Demanem començar a treballar perquè quan acabin les obres gener del 25 ja tinguem en marxa aquests nous jocs infantils.

 

2.    SOBRE L’OBERTURA RONDA GUINARDO SENTIT LLOBREGAT

A principis del mes de desembre s’ha obert al trànsit els carrils de la Ronda del Guinardó en sentit Llobregat.

La nova disposició dels carrils fa que ara nomes quedi un per a vehicles sentit Besós, durant el tall teníem dos, causant un embussos considerables a la Rda. sentit Besós.

En sentit contrari s’ha baixat a la calçada en el tram Pg. –Torre dels Pardals, el carril bici bidireccional que encara no s’ha obert.

A aquest carril li manca la plataforma sobre-elevada per que es pugi accedir a la parada 3540 del bus H6.

Demanen que es faci urgentment la plataforma per a recuperar la parada.

Demanem que es faci el projecte per a baixar a la calçada el carril bici en el tram Vinyals –Pg. Maragall.

Suggerim que provisionalment fins que tinguem un projecte consensuat del carril bici i per a disminuir els embussos :

-       Tornar el nou carril bici entre Pg. i Segle XX a la vorera.

-       Deixar 1 carril sentit Llobregat i deixar els tres restants sentit Besós.

També tenim demanat  des de el dia de inauguració 30 Abril de 2022 del tram Cartagena – Vinyals que es faci una modificació del semàfors de bicis de la cruïlla T. Llorente – Vinyals – Rda. Manquen senyals i algunes estan verd quan no es pot passar.  Aquest fet ja se ha denunciat ales últimes Audiències P.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada