01 de desembre, 2014

CONSELL DE BARRI DEL GUINARDÓ


Ahir la Mila, la Neus, la Carme i Jo varem anar al Consell de Barri del Guinardó i varem presentar una llista de temes a parlar amb:

Estat del acord de permuta de la Torre Garcini amb Nuñez i Navarro després del acord Municipal, assolit en 4 mesos, de no construir i convertir en zona verda de parc el terreny edificable del carrer Montevideo per el que s'havia fet la permuta. La Consellera ens va dir que la permuta segueix vigent i el que ha de fer l'Ajuntament es acordar amb Nuñez i Navarro un altre zona de Barcelona per fer la permuta. A veure com queda.

Actualització del Calendari de les obres de la UA-3 donats els endarreriments que hi ha. Ens varen dir que els endarreriments son accidentals però que el calendari general el compliran, i que el calendari es de obra i no de obertura dels equipaments ja que després d'acabar l'obra s'han d'equipar i te uns terminis. També ens varen dir que el trasllat del CAP està tancat per començar al acabar-se l'obra amb un termini d'entre 4 a 6 mesos.

Els perills i molèsties del pas dels autobusos per la plaça del Guinardó i el recorregut del Bus del Barri, ens varen dir que es un tema a negociar amb TMB.

La recuperació de la Plaça Catalana ens varen dir que esta en marxa un estudi per fer-ho.

Del Pla de Mobilitat ens varen tornar a dir que continua vigent el del 2013 i no esta acabat, però varem demanar de revisar-lo en comissió per valorar el que hem fet i, si es pot millorar-ne les conseqüències. Aquí molts veïns varen anar intervenint queixant-se de les conseqüències principalment la zona de l'Hospital de St. Pau.

De la millora de l'accés al Metro a l'estació de Maragall ens varen dir que TMB, que es qui ho ha de fer, està amb l'estudi i projecte. No tenim terminis ni estat.

Del Forat de la Vergonya, la nova parada de Metro de la línea 9 davant la porta de l'Hospital de St. Pau, ens varen dir que, tal com diu el full de ruta del districte, fins que no acabin la plaça Santllehí no començaran aquí, però que s'està fent un estudi projecte.

També varem parlar dels tràmits a fer per reparar els desperfectes de les aceres del barri. Segons L'Ajuntament hi ha el telèfon de Civisme: 900 226 226, la pàgina web, fer una instància, enviar correus a la regidora, a la tècnica de Barri, a Serveis Tècnics, etc. però la demanda va ser: si hi ha tants esvorancs, no podem fer una actuació global de la brigada d'obres en que els repari tots, un darrera l'altre, fins acabar tot el barri sense necessitat d'un expedient per cada un d'ells? No sembla tan difícil, però hem de saber com fer-ho. Ho farem!

Altres veïns varen intervenir fent consultes interessants:

La freqüència de pas de la línea 192, que es la única que puja fins el nou Hospital de St. Pau,  es de 35 minuts i la trobem excessiva. Podria ser la meitat. Ho traslladaran a TMB.

Quins serveis oferirà el nou Mercat? Servei a domicili? S'ha de demanar al mercat, no es un tema municipal.

Quin pressupost te l'asfaltat del carrer St. Quintí? I la implantació de la Zona Verda als carrers de sobre l'Avinguda Mare de Deu de Montserrat? Es per poder-ho auditar després.

On va la recaptació de la Zona Verda? A la caixa comuna de la Zona Verda, que es una empresa autònoma.

Quina part del 15% del pressupost municipal, que es destina a Districtes i aquests als barris ens ha tocat al Guinardó? Ens adrecen a la presentació del pressupost municipal que faran dilluns 1 i dimarts 2 al districte.

Veïns de Can Baró ens comuniquen que han tingut robatoris als blocs de la Graciense i que tenen moltes mancances als accessos des del carrer Tenerife., problemes de neteja, solar abandonats i demanen mes presencia policial.

Queixes de l'estat deplorable d'abandonament dels voltants i la zona de davant la porta principal del nou Hospital de St. Pau, Forat  de la Vergonya, aceres davant el Martinenc, etc. En prenen nota.

Estat d'abandonament de les restes de la antiga riera que queden entre els carrers de l'Art, Rbla. Muntanya, Sales i Ferrer i Vinyals, que crea problemes de salut amb rates i insectes. En prenen nota.

Es demana una zona d'esbarjo per a gossos, on puguin anar solts, al parc del Guinardó. Diuen que hi ha un estudi.

Hi ha queixes per pisos turístics en algun bloc de pisos i es diu que si son legals, hi ha qui ja te llicencia, es demani el telèfon, que han de tenir per localitzar els llogaters les 24 hores, i que si hi ha molèsties es denunciï a la guàrdia urbana i al llogater, que ha de venir immediatament i solucionar les queixes. Es el procediment que hi ha.

Al començar hi va haver una explicació d'una persona del departament de Salut que ens va informar del procés de trasllat del CAP del Guinardó a l'edifici de la UA-3. Ens enviaran la informació als membres del Consell de Salut.

Després la regidora del districte, Sra. Francina Vila, va llegir les intervencions fetes des de l'últim consell destacant les petites actuacions de reparació  i manteniment d'aceres, les obres de la UA-3, nou Mercat, enllumenat del refugi del Mas Guinardó, pavimentació del carrer St. Quintí, escales mecàniques al carrer Telègraf, reparacions a la residencia d'avis Parc del Guinardó,  millora dels camps d'esports del final del carrer Varsòvia i anunci de pavimentar-los, anunci de implantació de Zona Verda als carrers de sobre l'Avinguda Mare de Deu de Montserrat, formalització de l'acord de cessió de l'ús privatiu de l'edifici de la finca Mas Ravellat Pla, per 50 anys, a la fundació Pla i Armengol, amb la propietat i titularitat de tota la finca de l'Ajuntament de Barcelona, amb la condició de que es rehabiliti i s'autoritza la obertura del museu de mobles antics que hi ha. Senyalització d'aparcament al passeig Maragall. Anunci de nova senyalització per a vianants dels equipaments i llocs del barri.

Si voleu veure la llista complerta de les actuacions fetes o en curs des del últim Cosell cliqueu l'enllaç:


Després va parlar el vicepresident sobre la mobilitat dient que s'està acabant el Pla. Li varem dir que el que s'ha fet no es gaire eficient.

I finalment, a les 22 h es va donar per acabat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada