30 de novembre, 2014

TORNEM-HI AMB LA TORRE GARCINI

L'Ajuntament requalifica els terrenys que ha permutat per la Masia de Can Garcini amb el compromís de que en dos mesos trobarà una alternativa a la permuta. Cal seguir-ho amb cura ja que podem perdre la Masia i jardins si no compleix.



El Text transaccionat i aprovat, diu:

“Instar al govern municipal a portar , en el termini de dos mesos una solució que garanteixi que l’espai avui edificable del c/ Montevideo 33-53 es qualifiqui amb clau 6 per la preservació com a parc, mantenint la proposta de qualificació del planejament a tràmit pels solars dels carrer Alfons XII 49-51 (Can Ripoll i del Xiprer 40-42 (Torre Garcini), en la intenció que aquests dos solars en un futur esdevinguin equipaments en la seva totalitat.”

Per això el divendres 28/11/2014 es va reunir la Plataforma Salvem Torre Garcini per avaluar la situació i estudiar que fer.

Vàrem quedar de trobar-nos el divendres 19 de desembre a les 11:00. Mentre tant es prepara: una carta a la ciutadania sobre el que ha passat, una carta a l’Alcalde i estudiar accions al carrer. De  moment el dia 13 de desembre, que suposem que vindrà a inaugurar el Mercat, portar una bona pancarta i parlar amb ell.

I una reflexió particular d’una veïna nostra:
Amb la nova proposta que atura per dos mesos la MPGM, que requalifica el terreny de Montevideo per a zona verda, i deixa la resta de la proposta tal com s’estava tramitant, acordat unànimement per tots els membres dels partits de govern,  podem dir que amb aquesta actuació, per ara, els únics que en surten beneficiats són els propietaris de les finques del davant del carrer de Montevideo i els seus voltants, veritables elits que disposen de grans finques amb edificis de 500 m2 piscines, jardins i arbrat de qualitat. Ells són els que devien patir veient que al davant es podia omplir de blocs de pisos per a famílies de classe  mitjana amb un cert poder adquisitiu, però a anys lluny del seu. Probablement banquers, futbolistes i princeses.  Ara ells són els guanyadors d’aquesta “guerra”, els que han vist augmentar el valor de les seves propietats. I sense gaire feina.


1 comentari:

  1. Allò tan difícil d’explicar….i d’entendre
    Voldria aclarir que la forma de treballar de la Coordinadora es molt similar al de la Plataforma Salvem Torre Garcini.
    Si a una reunió nostra vingués una sola persona de la Plataforma i tingués que prendre una decisió sobre una manera d’obrar, no la prendria sense comentar-ho amb els altres membres de la Plataforma.
    Es amb el que ens trobem en les reunions en que cal decidir una postura que encara no ha estat consensuada a la Coordinadora, per respecte a les entitats cal comentar-ho.
    La Coordinadora en les seves reunions decideix les coses amb la immediatesa que calgui, no fa falta esperar dos mesos.
    Ens reunim una vegada al mes com a mínim, normalment les seves comissions fan unes dos reunions mes i es poden convocar reunions extraordinàries sempre que calgui.
    La seva junta te l’autorització de representar-la i prendre decisions sempre que estem parlant de criteris ja consensuats.
    El treball conjunt…ben segur que no serà només repartir correus, espero i desitjo que la Plataforma participi en la Festa Major amb algun acte sobre Torre Garcini, o en actes que de manera festiva o reivindicativa s’organitzin, i segur que ens trobarem parlant amb polítics, demanant explicacions a districte o al Sr. Alcalde, com estem fent fa temps, i no som mes lents doncs tots estem en el mateix punt 0.
    El treball conjunt… es que estem lluitant pel barri, per Torre Garcini, amb els mateixos desitjos només que amb un funcionament diferent.
    La nostra intenció no es estar limitats, ni limitar als altres, es unir esforços, multiplicar per millorar i entenc que els funcionaments assemblearis no lliguen amb el nostre però això no ens exclou de la participació ciutadana.
    No es tracta de que nosaltres ens apuntem als vostres actes o no, es tracta de saber fer i estar al barri.
    Verdaderament el que ha quedat clar en la reunió del passat divendres es que la Plataforma Salvem Torre Garcini no pot formar part de la Coordinadora però això no es impediment per seguir fent les nostres tasques amb harmonia.
    Agustí Xifre

    ResponElimina