18 d’octubre, 2019

DAVANT LA SENTENCIA CONDEMNATÒRIA DEL SUPREM


La FAVB ha fet un comunicat davant la sentència del procés que compartim.

Com AVV considerem que les penes condemnatòries per haver exercit una drets fonamentals marquen un barem judicial molt greu que vulnera les llibertats personals i col·lectives. La llibertat d'expressió i de manifestació són drets bàsics als que no podem  renunciar..


La Favb davant la sentència del procés
A l'igual que a moltes altres entitats socials, a la Favb ens preocupa profundament la situació de tensió i conflicte creada per la dura sentència judicial contra els líders del procés.
Unes injustes condemnes que, a la vegada que generen un patiment humà innecessari, compliquen encara més la cerca de solucions polítiques a la complexa situació que vivim, aprofundint en una judicialització de la política a la qual mai s'hagués hagut d'arribar.
Una sentència que inclou perilloses consideracions sobre els drets de manifestació i protesta que podrien tenir greus conseqüències per als moviments socials en particular i per a la salut democràtica en general.
Una bona part de la ciutadania se sent indignada per una decisió judicial sense precedents i té tota la legitimitat per mostrar la seva crítica i protesta, que creiem que s'ha d'expressar en tot cas de manera pacífica i constructiva. La Favb condemna enèrgicament la violència vingui d'on vingui. Volem una ciutat de pau, construïda col•lectivament sobre els valors de la no-violència.
Cal trobar vies polítiques que redueixin les tensions i generin el clima de diàleg necessari per abordar un conflicte que ara per ara sembla irresoluble, potenciant nous espais d'entesa i diàleg que obrin camí a una sortida democràtica del conflicte. La Favb continuarà vetllant perquè el moviment veïnal sigui un espai inclusiu i de convivència amb el màxim respecte als sentiments de cadascú, especialment quan hem de donar resposta a la greu crisi econòmica i ambiental que patim.
Barcelona, 16 d'octubre de 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada