dijous, 29 de juny de 2017

Trasllat d'especialistes al CAP


El CAP Guinardó de Barcelona culmina avui 26-6-2017 el trasllat definitiu dels especialistes.

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Guinardó, situat al carrer Teodor Llorente 8-10 de Barcelona, va començar la seva activitat al de novembre de l’any 2015 amb l’equip d’atenció primària i tres serveis d’atenció especialitzada de l’Hospital de Sant Pau. La posada en funcionament del CAP Guinardó s’ha fet de manera progressiva: l’abril de l’any passat es va posar en marxa l’equipament i servei de l’ASSIR (serveis d’atenció a la dona amb el servei d’atenció sexual i reproductiva )que ha permès millorar notablement l’atenció i l’accessibilitat a aquest servei; i fa un mes  es va obrir l’equipament de salut mental (CSMA Guinardó), amb els espais apropiats on un equip de professionals pot apropar l’atenció de la salut mental a la població del Guinardó.
Finalment, avui s’ocupa la totalitat de l’edifici amb les especialitats d’otorinolaringologia, oftalmologia i dermatologia de l’Hospital de Sant Pau, situats a la planta 4a. Aquest trasllat dels especialistes permet tancar l’espai ja obsolet situat a la Travessera de Gràcia 346, on han estat ubicats en els darrers 5 anys.
Aquest CAP, estratègic per al Guinardó, ofereix serveis de medicina de família, infermeria, treball social, programes i activitats comunitàries, atenció en consulta, programada, espontània i domicili. També serveis d’atenció a la dona amb el servei d’atenció sexual i reproductiva (ASSIR Maragall), de salut mental (CSMA Guinardó) i de serveis especialitzats que posen a l’abast de la població una oferta de serveis molt àmplia que contribueix a millorar la resolució de l’atenció primària de salut i la proximitat i continuïtat de l’atenció.
El CAP Guinardó, gestionat per l’Institut Català de la Salut, és un nou equipament que s’emmarca en el conveni signat entre el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, en l’àmbit del Consorci Sanitari de Barcelona (CSB), per a la millora de la qualitat de la xarxa sanitària de la ciutat. L’equipament sanitari, amb una superfície de 3.448 m2 distribuïts en quatre plantes, s’ha construït en un terreny cedit per l’Ajuntament de Barcelona, a l’illa d’equipaments municipals del Guinardó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada