01 de juny, 2017

Presentació Sindicat de Llogaters

Benvolguts/es,
 La situació de desprotecció e impunitat que es produeix als nostres barris, amb l’increment abusiu dels preus dels lloguers, ha propiciat que el veïnatge s’organitzi.

 Com sabeu fa uns dies s’ha posat en marxa el Sindicat de Llogaters, amb la intenció de incidir en aquesta situació insostenible.
 Des de l’Associació, us fem una invitació per conèixer totes les accions que ja s’han posat en marxa en alguns dels barris de la nostra ciutat.

“El Sindicat neix com una iniciativa transversal però amb una clara consciència política i col·lectiva. Volem aglutinar els i les veïnes que vivim o volem viure de lloguer, tant a habitatges del mercat privat com públics, per reivindicar conjuntament els nostres drets i incidir a tots els àmbits administratius i de govern.
Entenem que és vital garantir la funció social dels habitatges a través de la ferma protecció de l’ús residencial per sobre de l’ús econòmic o especulatiu de qualsevol tipus. Per aquest motiu, reivindiquem la lluita contra els processos de pressió turística i de gentrificació que ens expulsen dels nostres barris. Cal a més una mobilització urgent dels habitatges buits i un augment del parc públic de lloguer social.
A través de l’organització i la mobilització volem donar resposta a les demandes creixents al voltant del lloguer mitjançant serveis d’assessorament que ens apoderin sobre els nostres drets i deures i sobre les condicions contractuals dels nostres lloguers (temporalitat, fiances, obres, condicions d’habitabilitat, manteniment, clàusules, etc). També volem tenir incidència en qüestions de caràcter més general com la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) o el desenvolupament de mesures legislatives pel control i la limitació dels preus del lloguer.”
CONTRA L'ABÚS IMMOBILIARI
PEL DRET A L'HABITATGE I A VIURE A LA CIUTAT
Si creus que els lloguers al barri són abusius,
si tens dubtes amb els contractes o la renovació,
si no pots pagar el lloguer o la hipoteca,
si hi ha mobbing immobiliari al teu edifici,
si creus que la pressió turística ens està expulsant del barri...
... compartim-ho per buscar solucions plegats!
Els segons dimecres de mes a les 20h, ens trobarem a l’Associació C/de la Bisbal 40.

 La nostra intenció es apropar-nos a aquesta realitat i organitzar-nos. No es possible que els nostres joves no puguin viure en el seu barri, i que moltes famílies hagin de marxar per no tenir possibles per fer front als increments dels lloguers.
 Us hi esperem!!.
 Salutacions,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada