dissabte, 7 de novembre de 2020

Crit contra els desnonaments a Catalunya i a l’Estat

El moviment per l’habitatge a Catalunya ha posat en marxa la campanya #CapMésDesnonament. La roda de premsa del 4 de novembre va manifestar la urgència de suspendre immediatament tots els desnonaments que es venen produint des de finals d’estiu, contràriament al que el Govern de la Generalitat i el Govern de l’Estat han publicitat aquests dies.
Simultàniament, a Madrid, sindicats i organitzacions d’àmbit estatal pel dret a l’habitatge han exigit al Ministre Ábalos la suspensió dels desnonaments durant la pandèmia i s’ha fet públic un manifest signat pels convocants que interpel•la directament al Ministeri de Foment, al President Pedro Sánchez i al Vicepresident Pablo Iglesias. 
Que el Govern de l’Estat aturi immediatament tots els desnonaments, com a mínim, fins la fi de la crisi sanitària.
Que el Govern de l’Estat suspengui urgentment el pagament dels lloguers i les hipoteques
Que la Generalitat apliqui les lleis 24/2015 i 17/2019, així com la llei de regulació dels lloguers, per evitar l’especulació amb l’habitatge i protegir les famílies
Que la Generalitat sancioni als propietaris que no apliquin les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya.

Enmig de la pitjor pandèmia dels últims 100 anys, milers de famílies a tot l’Estat estan essent víctimes d’una brutal onada de desnonaments. Mentre la ciutadania intenta ser responsable per evitar la propagació del virus i es veu obligada a tancar els seus negocis o es veu acomiadada de la seva feina, els jutjats es dediquen a vulnerar els drets humans de forma sistemàtica, afavorint un cop més els interessos de rendistes i especuladors. L’Estat no pot seguir permetent que l’economia rendista parasiti els ingressos de les famílies treballadores que s’han vist acomiadades de la feina o han hagut de tancar els seus negocis per la covid-19.
El Sindicat de Llogaters ha publicat: En defensa d'un lloguer just
La Xarxa d’habitatge Horta-Guinardó que es reuneix els dimarts, 18:30h al Casal de Joves Girapells te una pàgina a facebook: Xarxa d'habitatge H-G

Cap comentari:

Publica un comentari