21 de novembre, 2019

25 de Novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

Per participar en aquesta diada, al Guinardó s'han oganitzat totes aquestes activitats! Esperem que hi puguis participar i colaborar. També,al final, trobaràs les activitats que es fan al districte i que poden ser del teu interès.
GUINARDÓ
Casal de Joves Girapells
ELS PROTOCOLS, UNA EINA PER CREAR ESPAIS DE FESTA FEMINISTES?
Dilluns 18 de novembre, a les 19.00 hores
A càrrec de: Punt7 i Casal de Joves Girapells
Els Punt Lila i els seus respectius protocols per a l’abor­datge de les agressions masclistes comencen a apli­car-se a la majoria de festes. Són una eina que ja forma part de la nostra realitat. Es farà una taula rodona, per veure les oportunitats i les limitacions d’aquests, des de la sensibilització a les intervencions. La idea és anar més enllà i entendre com es construeixen unes festes fe­ministes, des de la prèvia fins al post. Les ponents de la taula rodona actuen en diversos àmbits i plantejaran el seu punt de vista.
Organitza: Punt7 i Casal de Joves Girapells
Casal Mas Guinardó
VISITA GUIADA A “FEMINISMES!” (CCCB)
Dissabte 23 de novembre (matí, hora a determinar)
A càrrec de: Peona i Peó Club d’Escacs
Visita guiada a l’exposició “Feminismes!” del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) oberta a tothom que tingui curiositat i els vulgui acompanyar a saber-ne més sobre feminisme. Per a més informació: comunicació@peonaipeo.com.
Preu: 4 € entrada general i descomptes per a col·lectius concrets
Organitza: Peona i Peó Club d’Escacs.

VIII ACTIU PEPITA FERRER I III TROBADA FEMENINA
AMISTOSA FREDERICA MONTSENY
Diumenge 24 de novembre, de les 10.30 a 14.00 hores
A càrrec de: Peona i Peó Club d’Escacs
Des del club d’escacs Peona i Peó i en el marc del 25 de novembre organitzem dues activitats d’escacs femenins. La primera pensada per a jugadores més experimenta­des i la segona per a novelles o que vulguin iniciar-se en el món dels escacs. D’aquesta manera Peona i Peó posa el seu granet de sorra per visibilitzar els escacs feme­nins (la Pepita Ferrer va ser una de les primeres dones jugadora d’escacs de renom de Catalunya) i lluitar contra la violència de gènere (la Frederica Montseny va ser una gran lluitadora pels drets socials i de les dones que va viure gran part de la seva vida al barri del Guinardó). Dues activitats pensades per a nenes, noies i dones que vul­guin compartir una bona estona davant del tauler.
Preu i inscripcions a www.peonaipeo.com
Organitza: Peona i Peó Club d’Escacs
FEMINISME PER A HOMES
Dilluns 25 de novembre, de 19.30 a 20.30 hores
A càrrec de: A Granel
Taller teoricopràctic de feminisme per a homes. Què és el feminisme i què podem fer per contribuir-hi? Un taller per a homes a qui preocupa el masclisme de la societat i volen saber com convertir-se en part de la solució.
Organitza: A Granel
JAM POÈTICA “SUMEM VEUS”
Dilluns 25 de novembre, de 18 a 19.30 hores
A càrrec de: Grup de Poetes del Mas
Jam poètica de lectura de poemes fets per dones i contra la violència contra les dones. Si tens un poema o t’agrada la poesia i vols denunciar la violència de gènere, suma la teva veu a l’acció!
Organitza: Grup de Poetes del Mas
DONA LA MÀ PER COMBATRE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE!
De l’1 al 31 de novembre
A càrrec de: Casal Mas Guinardó
Escriu un missatge de rebuig contra la violència de gène­re en una de les mans retallades que trobaràs a la recep­ció del Casal. Ajuda’ns a denunciar-ho públicament en aquesta acció col·lectiva que es desplegarà a l’exterior del Casal tot el mes de novembre.
Organitza: Casal Mas Guinardó
Centre Cívic Guinardó
MASTERCLASS DE TWERK AL GUINARDÓ
Dimecres 27 de novembre, de 17.30 a 19.30 hores
A càrrec de: Ana Chinchilla
Treballarem les diferents tècniques de twerk i bootydan­ce, el seu origen, la connexió amb el nostre cos i amb el de totes les persones presents en el grup. Des del res­pecte, la cura i l’amor cap a nosaltres mateixes.
Edat: de 15 a 30 anys
Activitat gratuïta amb inscripció prèvia:
informacio@ccguinardo.cat
Organitza: APC Guinardó i Centre Cívic Guinardó
¿TU MEDIA NARANJA O TU EXPRIMIDOR?
Divendres 29 de novembre, a les 20.30 hores
A càrrec de: Col·lectiva En Bragas
Amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, la col·lectiva de Teatre de les Oprimides “En Bragas” ens mou a preguntar-nos i reflexionar sobre els abastos i les conseqüències de sostenir l’amor romàntic, aquesta potent eina de sotme­timent i control sobre la vida de les dones.
Organitza: Centre Cívic Guinardó

Podeu consultar les activitats al nostre Districte a:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada