02 de novembre, 2015

FORUM D'URBANISME A LA FAVB

FÒRUM VEÏNAL SOBRE L’URBANISME DE BARCELONA
Durant els dies  30 i 31 d’octubre, organitzat per la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), ha tingut lloc el Fòrum Veïnal sobre l’urbanisme de Barcelona.
L’acte de benvinguda  al Fòrum, i d’inici, el va marcar la ponència de l’urbanista  Jordi Borja sobre    l’evolució històrica de l’urbanisme a Barcelona.
La jornada de dissabte es va organitzar al voltant de sis tallers participatius simultanis, amb l’objectiu de facilitar l’intercanvi d’idees entre persones de procedència diversa, tant des del punt de vista professional com des de l’àmbit d’entitats veïnals i moviments ciutadans, totes interessades en el desenvolupament urbà.
Aquests tallers van tractar sobre: Espai urbà i reindustrialització, Espai públic i equipaments, Justícia i espai a la ciutat, Urbanisme i desenvolupament comunitari de barris, Habitatge i polítiques de sòl i Ciutat metropolitana.
Aquest format de discussió té com a aspecte positiu poder sentir les opinions i aportacions dels participants, que provoquen discussions molt enriquidores .
Però el més important d’aquests fòrums és que les conclusions  puguin arribar  a les instàncies municipals  per a ser incloses en el Programa d’Actuació de la Ciutat (PAC) i, a nivell de districtes i barris, es vegin reflectides  en el Programa  d’Actuació de Districte (PAD).
La participació en aquest Fòrum ha estat per a la nostra Associació la manera de fer-nos portantveus de tot el que sentim al veïnat del barri, i poder exposar-lo més enllà dels nostres límits geogràfics; per a expressar el que volem i el que no volem que sigui la nostra ciutat, per a modelar-la perquè, tal com va dir Jordi Borja en l’acte inaugural, “la ciutat del futur és la ciutat d’avui, les dinàmiques dominants estan perfilant la ciutat del futur”.


Si voleu mes informació veieu:  https://forumurbanismebcn.wordpress.com/ 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada