Pàgines

Més Pàgines

08 d’octubre, 2024

SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE EL PROJECTE DE REHABILITACIÓ DE LA MASIA TORRE GARCINI PER CONSTRUIR UN CASAL DE GENT GRAN. Dimarts 15 d’octubre a les 19h al Centre Cívic del Guinardó.

Estem arribant a veure els fruits de la llarga lluita de la Plataforma SALVEM TORRE GARCINI que es va constituir al 2013 per salvar-la de l’enderroc i va aconseguir un canvi en el planejament que va permetre expropiar-la a Nuñez i Navarro al 2018.

Després d’anys de persistir, ara podrem veure el projecte que ens presenta l’Ajuntament.

La Plataforma ha insistit durant tot aquest temps que s’havia de preservar la masia i els jardins com a patrimoni històric, testimoni del passat rural del barri.
No s’ha pogut preservar la totalitat dels jardins, com nosaltres demanàvem, pels requeriments tècnics que l’equipament exigeix. Però tindrà uns espais oberts al barri, tant a l’edifici annex com als jardins que estaran oberts al públic.

El nostre reconeixement a la tasca de les persones que al llarg d’aquests 11 anys hem format part de la Plataforma. Una tasca col·lectiva que ha permès mantenir viva la reivindicació fins el dia d’avui. Uns fruits que gaudirem tot el barri.
En el passat Consell de barri del 15 de juliol se’ns va informar que el Projecte executiu estava en tramitació tècnica. El pressupost estimat d’execució era de 4,35 M€ i el possible inici d’obres al juny del 2025 (19 mesos). Esperem les explicacions que ens donaran el proper dimarts 15 per saber-ne més.