Pàgines

Més Pàgines

28 de juliol, 2021

NO A LES AMPLIACIONS DELS AEROPORTS DE BARCELONA I MADRID!

 

Més de cent organitzacions socials, veïnals i ecologistes sumem forces per reclamar la paralització dels projectes d'ampliació dels aeroports Adolfo Suárez-Madrid Barajas i Josep Tarradellas-Barcelona El Prat. Davant la campanya de pressió d'AENA, ens organitzem per col·lectivament per dir prou a l'especulació i destrucció dels nostres ecosistemes i biodiversitat, prou a la precarització de la vida i la salut.
Ampliar els aeroports nega el context d'#EmergènciaClimàtica que vivim, ens redueix el futur i posa per davant els beneficis d'uns pocs a les vides del conjunt de la població. Necessitem un model orientat al foment dels modes de transport més eficients energèticament i amb menors emissions, com el ferroviari, i en el qual les inversions prioritzin les necessitats de desplaçament del conjunt de la població. #DecreixementAviació ja! Com AVV Joan Maragall ens hem adherit al comunicat, que podeu llegir aquí:
https://drive.google.com/file/d/1VlmHia4c3ee_iAeNNHggGnYskNNzWa8L/view/d/1VlmHia4c3ee_iAeNNHggGnYskNNzWa8L/view

26 de juliol, 2021

Metro Maragall, millora de l'accessibilitat

El passat 6 de Juliol vàrem fer un seguiment de les obres de Millora de l'Accessibilitat a les estacions de Metro Maragall línies 4 i 5.

     
Hi vàrem participar el Gerent del Districte, diversos consellers del Districte, el Director de Llicencies i Espai Públic del Districte, la Dir. Proj. Infraest. Dep. Territori Generalitat, Gerència de Proj. i Obra Civil d’infraestructures.cat, la Direcció de l'Obra, l'Associació, les AVV de Congrés Indians i Torrellobeta i Vilapiscina, la Coordinadora d'Entitats i uns quants veïns.
Ens varen explicar que l'obra va segons els terminis previstos en l'últim calendari i no han sortit nous imprevistos. Estan construint el nou vestíbul i la nova sortida de ventilació i a la tardor cobriran la Ronda i obriran un sentit de circulació a l'hivern.
Tot això ho podeu veure a la documentació que ens han passat i es en aquest enllaç:
https://drive.google.com/file/d/1oJau8oM3KEdMHrZO1jJWd-RzPpsQMQ49/view?usp=sharing
Esperem que sigui del vostre interès i que tot vagi segons previsions.

22 de juliol, 2021

Col·loqui sobre Salut Mental amb la Favb i el FoCAP

 

Vàrem tenir un Col·loqui sobre Salut Mental promogut per la Comissió de Salut de la FAVB i el Fòrum Català d’Atenció Primària per debatre el patiment emocional des de l'atenció primària.
Això va portar-nos a dues reflexions:
- En primer lloc veure com la COVID està afectant la salut mental, quines eines es poden fer servir, què en pensem i com ho visualitzem.
- En segon lloc, l’avís de la propera onada, que seria l’epidèmia de la salut mental. Situació forta, potent, global.

Intervencions:
- S’emfasitza que els problemes amb atenció telefònica no són les mesures més adequades per persones quina salut es trunca.
- La gran dificultat de saltar la barrera de la comunicació no presencial.
- La crisi econòmica ha agreujat les situacions d’ansietat.
- Als adolescents i infants, el patiment s’enforteix per manca dels referents habituals del seu entorn... mestres... infermera de la consulta... amics..
- La soledat de nens als domicilis per la situació social familiar.
- Feines precàries, que es volen amagar a l’entorn social.
- El patiment de la vida no és una malaltia, li posen un nom i es soluciona tot prescrivint un fàrmac.
- Va quedar palès que si el problema és social, la solució del problema ha de ser social.
- Les ferides que ens ha deixat el patiment les hem de solucionar entre tots: el psicòleg, el capçalera, també, el mestre, el veí, el treballador social...
- Refer els vincles estables presencials, educadors de carrer, entrenadors esportius, ... posant els recursos a la rel del problema.
- Els referents haurien d’estar a l’inici del problema detectat, per reiniciar la recirculació de la comunicació interrompuda artificialment per manca de la narració del problema.

Necessitats:
- Per als joves que ja tenim l’e-Konsulta’m, de fàcil accessibilitat, voldríem més visibilitat.
- Dins l’àmbit de salut mental, conèixer ajuts i sortides socials. “Emergències” ha muntat aquest servei: https://sem.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/20200416-centenar-psicolegs-sem-ofereixen-suport-emocional-a-traves-app-gestioemocionalcat
- Espais comunitaris que facilitin la comunicació, des del disseny de la ciutat com també dels edificis, llocs allà on trobar-se de manera natural...
- Als plans de salut mental les residències no entren! No es tenen en compte. La gent viu en SOLITUD.
- Comunicació i coordinació entre professionals: com rep el capçalera l’avís que el seu pacient està demanat atenció psicològica??, algun capçalera ens constata que no té cap avís que el seu pacient està demanant ajuda!
- Suport al suïcidi... ajut professional... el seu referent no ho sap i és el que -tenint la seva història mèdica i psicosocial- hauria d'ajudar.
- Avaluació dels resultats dels plans que s’engeguen i fer-los públics.
- Algunes noves prestacions que no arriben a desenvolupar-se com ara ...atenció al crònic...atenció bucodental...

Realitats
- Comentem que alguns hospitals, finançats amb diners públics, incompliran la llei vers l’eutanàsia, l’avortament i altres coses que els hi van permetent.
- A les mutualitats de funcionaris i altres, que a la seva cartera no tenen atenció primària, els haurien d’obligar a contractar la xarxa de primària existent. Seria una font d'ingressos important.
- La xarxa de salut no és tal xarxa: no hi ha responsabilitat de interactuar, no estan integrats els serveis, ja no sols per estalviar recursos, sinó per ser més eficients

Reflexions:
El CAP és un referent molt important, ja què tot el tema social s’enllaça amb la patologia de base o la possible patologia.
Tenim manca de recursos i de control, hi ha múltiples proveïdors, entre ells, ordres religiosos.
No tenim autèntiques xarxes integrades d’acompanyament i el que ens ofereixen, com a tals xarxes, no tenen una integració real i operativa: no s’acompanyen les unes a les altres, no tenen una interconnexió i avaluació.
Cal la participació dels usuaris en la gestió dels centres per tal d’anar creant i enfortint aquests vincles; així la tasca seria molt més gratificant.

18 de juliol, 2021

Campanya de prevenció d’incendis estiu 2021

Els Bombers de Barcelona han endegat una ronda de sessions informatives als districtes situats a la zona de Collserola. El passat 15 de juliol van estar a la seu del districte d'Horta-Guinardó.
Van presentar un treball molt extens enfocat a la prevenció tant del vessant forestal com a les propietats urbanes amb característiques d’enjardinament urbà, la manca de pluges fa extremadament important respectar un acurat comportament a les estones de lleure al medi natural.
Tenen tots els dispositius i mitjans preparats d’immediat davant de qualsevol necessitat.
Ens demanen els veïns tota la col·laboració possible i una bona manera és tenir descarregat al mòbil l’app d’emergències “my112” , en fer la trucada geolocalitzen d’on es fa amb tota exactitud per trametre l’avís amb eficiència.
Ens fan les següents recomanacions:


11 de juliol, 2021

SABIES QUÈ... VOLEM EXPLICAR ALS CIUTADANS QUÈ FEM A SERVEIS SOCIALS?

En ocasions, se’ns fa difícil de fer arribar de manera clara a la ciutadania quina és la tasca que duem a terme els diferents professionals de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona. 
Ara llencem 5 VÍDEOS CURTS PERÒ AMB MOLTA FORÇA per explicar-nos a tota la ciutat i se’n farà una gran difusió per xarxes socials i mitjans de comunicació.
Històries que volen visibilitzar la tasca dels equips dels SERVEIS SOCIALS i donar-la a conèixer a la ciutadania.
Us enviem el primer d’aquests vídeos, precisament basat en el projecte Anem a l’Hort, que sorgeix des de Serveis Socials del Guinardó, amb la participació dels Horts Pla i Armengol.
No us la perdeu! Només dura 50 segons!